MET (Meteorologisk institutt) varsler oransje fare for Driva-distriktet fra onsdag ettermiddag til torsdag formiddag. Det er ventet vindkast på over orkan styrke i vårt område (30 - 39 m/s).

– Langs kysten ventes det vindkast opp mot 50 m/s. For å være mest mulig forberedt på situasjonen vil Sunndal kommune delta på møte med Statsforvalteren og MET i dag tirsdag. Vi ber innbyggerne sikre løse gjenstander, og holde seg innendørs om været slår til, skriver Sunndal kommune i ei pressemelding.

Også Rindal kommune anbefaler innbyggere å følge med på værvarselet for 31. januar og 1. februar.

– Sikre løse gjenstander og tak, og vurder nødvendigheten av ferdsel i denne perioden. Det kan være risiko for strømbrudd. Innbyggerne oppfordres derfor til å følge generelle forberedelser for dette. DSB sine anbefalinger: sikkerhverdag.no

Klokka 15.50 kom Sunndal kommune med følgende oppdatering:

Etter møte med MET og andre beredskapsaktører ønsker vi å informere om følgende:

"Ingunn": sørvestlig vind (opp mot 40 m/s) fra onsdag morgen til torsdag kveld, lyn og torden kan forekomme. Grunnet vindretningen vil vi sannsynligvis ikke få ekstrem vind i Sunndal, men det det er fortsatt oransje farevarsel.

"Lillesøster" til Ingunn: MET informerer om at det i bakkant av Ingunn vil komme en hissig kaldfront, mulig polart fra nordvest. Dette er et nytt stormsenter som kan gi 25 - 30 cm snø i lavlandet på Nordmøre, over 50 cm snø i fjellet. Fronten vil komme inn torsdag kveld, og vare ut fredag, fronten vil gi vind i storm styrke i indre strøk. Det er nok dette lavtrykket som vil treffe Sunndal mest, skriver Sunndal kommune i ei pressemelding.

Lokalt i Sunndal kan det være spesielt interessant å følge med når vinden går fra sørvest til nordvest. Etter Gyda for to år siden kom kaldfronten med vind som gjorde virkelig skade, spesielt langs Flaggnutvegen og området nærmest Hovsnebba.

Drivas redaktør, Tommy Fossum, opplevde selv da vindretningen endret seg da kaldfronten slo til etter Gyda:

– Hvis jeg husker riktig ble det målt 37 på METs stasjon denne kvelden, men den reelle vinden langs fjellsida var langt kraftigere. Jeg var selv i området da vinden snudde, og det var heftigere enn Nebbvinden 16. oktober i 1987, sier Fossum.