Rindal utklasset Surnadal i lokaloppgjøret i damens 4. divisjon i handball fredag. Heime i Rindalshallen vant Rindal med 12 mål, 30-18. Hjemmelagets Malin Gåsvand Løset ble kampens toppskårer med ni mål. Surnadals Kine Bjørseth noterte seg for nest mest mål med sine sju.

Med seieren har Rindal vunnet seks av sine sju kamper i årets seriespill. Laget ligger på en tredjeplass med 12 poeng, a poeng med lederlaget, og har gode sjanser til å kunne rykke opp til 3. divisjon om laget fortsetter sin seiersrekke. Trener Anders Moe Sæter hos Rindal sier laget tar en kamp av gangen.

- Men fortsetter vi slik, kan det bli opprykk, sier han.

Når det er sagt er det mye av sesongen igjen. Rindals store utfordring blir å klare å holde fokus på en kamp om gangen. Serietoer NTNUI på bortebane blir også, i følge treneren en utfordring. Neste kamp er om en måned mot nettopp Surnadal. Da gjelder det å holde formen over jula.

- Å ha en god treningsperiode fra nå og til neste kamp er alfa omega, sier Sæter.

Om Rindal rykker opp neste sesong blir det ett 3. divisjons og et 4. divisjonslag i dalføret. Det betyr at spillere med ambisjoner, enten de er fra Surnadal eller Rindal har en gylden mulighet å få prøvd seg i tredje. Derfor håper Sæter for håndballens del det fortsatt blir to lag i dalføret også neste år.

- Det er viktig å ha to lag i dalføret. Tredjedivisjon er et hakk opp, men vi har spillere som har spilt på det nivået tidligere, sier Sæter.

Hva som er Sæters suksesoppskrift med Rindal har han vanskelig for å svare på. Treneren gir spillerne æren for de gode resultatene.

- Det var en enkel gjeng å ta over. Laget var godt også i fjor. Det er vanskelig å peke på hva en selv har gjort, sier Sæter.

Surnadal på sin side ligger tredje nederst på tabellen. Laget har vunnet to av sine sju kamper. Sæter som spiller på Surnadal sitt herrelag kjenner damelaget godt og synes samspillet i Surnadal var det som i fredagens kamp ikke fungerte godt nok.

Kampfakta:

Rindal

1    Maren Halgunset

2    Reidunn Kristine Grytbakk

3    Malin Bjørnås     4

4    Ana Paula de Jesus Pimentel

5    Eline Romundstad    2

8    Ane Vasskog    2

10    Ida Moen   3

11    Malin Gåsvand Løset   9

12    Eirin Eline Mogset

13    Nelly Skjølsvold   1

17    Marlene Indiane Myrlund     3

19    Gro Anita Bolme     6

Surnadal

4    Elise Kristiane Einum

5    Jorunn Engdal Storholt   6

7    Ingrid Bergheim

8    Hanna Sjøland Saksen     2

9    Line Mogstad

12    Sara Aune Reiten

13    Sara Forslund

43    Ingvild Berg    1

48    Mia Larsen Faksnes     1

56    Kristin Heggset Tellesbø    1

57    Siv Helen Mikkelsen

58    Kine Bjørseth   7