Ada Stolsmo Hegerberg ble lørdag stemt fram som årets kvinnelige idrettsutøver på NRK 1 idrettsgallaen, dette i konkurranse mot blant andre alpinisten Nina Løseth fra Spjelkavik og friidrettsutøveren Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden.

Fotballspilleren fra Sunndal har hatt en kjempesesong både på det norske landslaget og i fransk fotball.

Hun har skåret 33 mål på 22 kamper, opplyste NRK i presentasjonen. I fjor ble hun kåret til Årets spiller i Europa sammen med Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo. Lørdag er hun nominert til enda flere priser: årets utøver og årets kvinnelige utøver. Nærmere klokka ni var det klart at hun ble kåret til det sistnevnte.

Hun ble ropt opp på podiet som "årets spiller i Europa" og gikk smilende fram og tok i mot utmerkelsen i en gullsprakende kjole, verdig en prisvinner.

- Å få en slik pris forsterker sjøltilliten og gir deg mye. Tusen takk, sa en strålende glad Ada.

Fikk også Gullballen

For 21-åringen startet festen da Gullballen ble delt ut underveis i Lotto-trekningen.

– Det er helt utrolig. Jeg står her for andre år på rad med Gullballen. Jeg vet ikke hvor jeg skal starte egentlig, men det har vært en helt fantastisk sesong. Det er mye hardt arbeid som ligger bak, og denne prisen gir meg en ekstrem «boost» videre. Jeg ønsker å si tusen takk, sa hun etter den første prisen.

Hertha Berlin-duoen Rune A. Jarstein og Per Ciljan Skjelbred var de andre som var nominert til Gullballen.

– Vinneren har oppnådd anerkjennelse langt utenfor Norges grenser, og har etablert seg som en nøkkelspiller på sine lag, sa prisutdeler Hege Riise.

Rundt en time senere ble hun kåret til årets kvinnelige utøver.

Gallafesten foregår på Hamar.