Over 200 deltakere er påmeldt uka før Næringslivsdagen starter. Dermed ser det ut til å bli deltakerrekord i år. Aldri har vel programmet vært mer tidsaktuelt med flere innledere som står i den nasjonale medie-stormen. Den som nok er mest aktuell er hun som har måttet sitte heime og sett på det beste norske OL noensinne. Et OL der nye stjerner skinner på den internasjonale skihimmelen, og der Ragnhild Haga på damesida seiler opp som den som kan overta den norske langrennstronen etter Marit Bjørgen. En plass Therese Johaug har vært sjølskreven til å ta før hun ble dømt for doping. Når hun kommer til næringslivskonferansen er hun klar for å ta opp kampen på nytt. Utestenginga er over. Johaug snakker om vegen tilbake.

– Næringslivskonferansen blir en kjempedag og jeg gleder meg til å lede konferansen, sier Bente Edvardsen.

Næringslivslederen er ny konferansier av året. Edvardsen overtar etter Ove Snurruås som har ledet konferansen i mange år. Snurruås er en mann som har ledet konferansen med mye humor og trøndervitser. Edvardsen sier hun er spent på jobben som konferansier og sier hun kommer til å sette sitt personlige preg på oppgaven, uten vitser.

Ny lederstil

– Vitser skal jeg ikke prøve meg på. Jeg kommer til å ha min egen stil, sier Edvardsen

Hovedansvarlig for dagen, Liv Dalsegg, i Surnadal Sparebank er ikke i tvil om at Bente Edvardsen kommer til å klare jobben med glans.

– Hun har mange «harra» å trekke opp av hatten, sier Dals-egg.

Går mot rekord

De to sitter og går gjennom programmet og hva som kan legges vekt på i introduksjonene. Begge ser de fram til dagen med spenning. Det kan bli deltakerrekord på bankens jubileumskonferanse. I år fikk banken de første påmeldinger allerede før programmet var klart, sier Dalsegg. Noe som vitner om en konferanse som begynner å bli godt innarbeidet som et betydelig næringslivsarrangement i Midt-Norge.

– Det er gøitt at Surnadal har så mange flinke og positive folk som er med å bidrar, sier Dalsegg.