Filmen er allerede lansert i 50 land, og den norske premieren vil bli holdt på to språk - norsk og ukrainsk. Spesielt vil premierevisningene bli holdt på Hovhall i Sunndal kulturhus.

I sin hilsen uttrykker de ukrainske filmskaperne fra Animagrad og Film.UA sin glede over å dele filmen med et internasjonalt publikum. Det er verdt å merke seg at filmskaperne fullførte arbeidet med filmen under krevende forhold, da deler av mannskapet manglet strøm og internett, på grunn av russisk bombing som ødela infrastrukturen.

«Mavka - Skogens sjel» viser ukrainsk natur og kultur, og symboliserer håpet om at fred og kjærlighet til slutt vil seire. Ifølge en pressemelding fra filmens norske distributører, Many More Films, samarbeider de med Redd Barna og årets TV-kampanje for kinoutgivelsen. Filmen har en aldersgrense på seks år.

Denne tegnefilmen er en vakker utforskning av ukrainsk kultur, og et kraftfullt budskap om kjærlighet og fred.

Grunnet stor etterspørsel så blir kveldens visning av Mavka - Skogens sjel satt opp med ukrainsk tale og norske undertekster. Dette ble raportert på Sunndal kulturhusets Facebook-side

Ta turen for å se den Ukrainske animasjonsfilmen på originalspråket, eller vent til søndag for å se den norske versjonen! Det blir også en ekstravisning på Ukrainsk kl 1600 på mandag før markeringen for fred på Øratorget kl 1800!