Her fra starten på triatlon der deltakerne startet svømmeetappen ute i sjøen. Foto: Elin Høstmark
Her kommer deltakere opp fra sjøen for å hive seg på sykkelen. Foto: Elin Høstmark
Deltakerne skiftet klær og hev seg på syklene etter å ha svømt. Foto: Elin Høstmark
Siste og tredje etappe bestod av løping, her Erik Jordahl i tet inn i skogsfeltet. Foto: Elin Høstmark

Erik Jordahl og Ellen Jendal konkurrerer for Norodd i Kristansund. De stilte begge opp på triatlon under Ålvundfjorddagene som pågår nå i helga.

Lørdag var det varmt og sol da deltakerne tok på seg svømmedrakter og vasset et stykke uti sjøen, før startskuddet gikk og de svømte etappen utover og inn til mål. Der var det om å gjøre å komme seg i land, få skiftet klær og sette av gårde på sykkel. Siste og tredje etappe var løping.

Jublet sammen

Erik Jordahl ble beste deltaker og vant herreklassen på 39.10, foran andremann Halvard Magne Magerøy, som kom inn på 43.59. Olav Bråten ble tredje beste mann på tiden 45.57.

Tredje beste totalt ble vinnerens samboer Ellen Jendal, som kom inn på den respektable tiden 45.07, og hun vant med det også dameklassen.

Dermed kunne samboerparet juble vilt over dobbelt seier lørdag.

Erik Jordahl vant også i fjor, så han har vunnet to år på rad. Det var ikke helt uten dramatikk konkurransen forløp:

- Nei, jeg ødela giret på sykkelen og det var så vidt jeg kom meg i mål, sier han til Driva og viser fram sykkelen. Han syntes det var litt tungt, men var likevel fornøyd:

- Det var veldig artig og en fin løype! Svømmeetappen var tøffest.

- Alder ingen hindring

Ellen Jendal hadde bare lovord å komme med om arrangementet og dagen:

- Dette var kjempebra og et flott arrangement. Det var god stemning og ei hyggelig løype, samtidig som den var utfordrende. Den var aldeles ikke enkel. Jeg var med for tre år siden og har ikke hatt anledning før nå, men i år var jeg virkelig bestemt på å delta. Jeg har øvd mye på å skifte klær raskere, og der kan man spare inn mye tid.

Hun synes det flotte med triatlon er at det innebærer en variert og allsidig trening som gjør at en unngår belastninger og skader.

Som lege synes hun det også er viktig å ikke la alderen være en hindring for å delta på slike arrangement:

- Jeg er 50 år, men det hindrer meg ikke i å være med på det jeg synes er artig. Alder er ikke noe som skal stoppe meg. Det er artig å holde på og holde kroppen i form. Å gjøre noe for helsa di, uansett alder, er bra, sier Jendal som trener 5 til 7 timer i uka.

Hun synes det er topp at hun og samboeren har felles interesser og reiser en del rundt.