Røde Kors Sunndal har gjort en iherdig innsats for å samle inn og dele ut klær til flyktninger, og har delt ut mye til ukrainske flyktninger det siste året.

Klesutdelingen er kun en av mange aktiviteter Røde Kors driver, men utdeling av klær er noe som trenger stor plass. Plass de om kort tid ikke lenger har.

– Vi er på jakt etter nye lokaler vi kan låne. Vi var noen måneder på Sumek før vi måtte flytte til et lokale på mottaket, men så måtte vi ut derfra og. De siste månedene har vi vært her på voksenopplæringen, men dette lokalet trengs nå til undervisning på grunn av det høye antallet elever, forklarer Lillian Krakeli.

Sentralt og stort

Et nytt lokale bør helst ligge sentralt på Sunndalsøra, slik at det er lett å komme seg dit uten bil.

– Vi skulle gjerne også hatt et som er større enn det vi har på voksenopplæringen. Da kunne vi kombinert klesutdelingen med noe sosialt. Her blir det så trangt at folk ikke har sjans til å sette seg ned for en prat. Et større lokale hadde gjort at vi kan kombinere med klesutdeling med språktrening og integrering, legger Astrid Uv Gravem til.

Gravem og Krakeli presiserer at Røde Kors ikke har anledning til å betale husleie da deres tilskuddsordninger kun går til aktiviteter og prosjekter og ikke til driftskostnader slik som husleie.

Trenger mer klær

Hvor mange hundre (mange tusen?) sekker klær Røde Kors har samlet inn, vites ei, men det går unna. Røde Kors kan nå melde om et stort behov for herreklær, klær for unge herrer og klær til barn.

– I tillegg er det behov for mer lette fritidsklær og treningstøy, legger Krakeli til.

– Sunndalingene har vært kjempeflinke til å gi i mange år. Har noen mer å gi bort, så har vi behov, men hvis det nå er noen utenfor Sunndal - som i Surnadal eller Rindal som har klær å gi bort, så ta gjerne kontakt så skal vi kunne klare å organisere henting av klærne, avslutter Uv Gravem.