Hagefugltellingen er ikke bare et nasjonalt anliggende, men omfatter samtlige nordiske land.

I år vil vi få hovedmengden av resultater etter helga 23.–24. januar, men nettstedet vil holde åpent for å telle helt fram til og med 4. februar. Dette blant annet for å sikre at skoleklasser får anledning til å delta.

Det vil også være en fordel for oss andre som helst vil ha et svermende fugleliv utenfor vinduet når vi teller.

Det vil være litt kjedelig om du har satt av noen timer til telling, og det knapt finnes fugl akkurat på den tida.

Tell det største antallet du ser av hver art i hagen din på én gang. Gå inn på fuglevennen.no og legg inn resultatet av din telling der.

Norsk Ornitologisk Forening (NOF) har fått meldinger om økt antall av gråsisik denne vinteren, og er spent på om dette vil gi seg utslag under fugletellingen.

En ser også at bestanden av gulspurv ser ut til å gå ned, og er også spent på om tellingen viser dette – eller et annet resultat.

For å få flest mulig arter på din fôringsplass anbefales at du fôrer allsidig.

Fett, frø, nøtter og korn trekker forskjellige arter. Noen fôrer endog med larver.

Så opplever vi at fôringsplassen i hovedsak inntas av kjøttmeis, blåmeis – og skjære.

Dessuten andre meisearter og gjerne en og annen hakkespett og kanskje ekorn.

Så er det ekstra spennende når vi får litt mer uvanlige arter på besøk – og litt gøy å få disse registrert i fugletellingen.

Det blir kanskje for spesielt interessert dette, men for resultatet vil det være greit om alle som gleder seg over et rikt fugleliv i hagen deltar.

Du behøver ikke begrense tellingen bare til akkurat på fôringsplassen, men ta med alt du ser av fugl rundt huset. Om det flyr ei kråke over taket – tell med den også!

Så ser vi fram til ei helg med en hyggelig aktivitet og litt ekstra oppmerksomhet rundt fôringsplassen og alt som måtte komme på besøk av fugler og dyr. Ekorn og rådyr har også fått sin rubrikk i skjemaet.

Lykke til!