Fotograf Nathan Lediard i Surnadal var i Kristiansund på fotooppdrag mandag. Der ble han utsatt for det han karakteriserer som sitt livs mest skremmende øyeblikk.

– Jeg hadde vært på oppdrag for å fotografere en eiendom. På veg tilbake til banken for å levere fra meg nøkkelen til eiendommen fikk jeg en telefon fra en annen kunde. Jeg merket etter hvert at det lå en bil tett bak. Det var da jeg stoppet midt i sentrum for å fullføre samtalen det skjedde. Etter kort tid var det plutselig flere politibiler rundt meg. Pistol- og geværmunninger pekte mot meg i alle retninger. Jeg fikk beskjed om å holde hendene på rattet, og ble påsatt håndjern. Jeg forsøkte å si at jeg var fotograf ute på oppdrag, men ble tatt med til politistasjonen. Der ble jeg sittende en god halvtime før det hele ble oppklart.

– Du fikk en forklaring?

– Politet hadde fått tips fra en person som påsto at de hadde sett en person med maskingevær gå rundt i gatene. Personen tok feil av en Canon og en kanon. Han forvekslet stativet til kameraet mitt med et maskingevær.

– Du fikk unnskyldning fra politiet?

– Ja, da de skjønte hvem de snakket med, beklaget de hele hendelsen og oppførte seg svært profesjonelt. Men jeg må si jeg ble skremt. Hendene mine rister fortsatt, sier Lediard til Driva et par timer etter at han slapp ut på gata igjen.

Operasjonsleder Styrkar Gagnat i politiet bekrefter hendelsen:

– Vi fikk inn en bekymringsmelding fra en person. I et så tett befolket område må vi ta slike meldinger på alvor. Tre patruljer, derav også bevæpnet politi rykket ut for å undersøke saka. Jeg skjønner at dette opplevdes som skremmende, men vi måtte reagere slik, sier Gagnat.