Onsdag inviterte SUNS industri- og teknologibedrifter på Nordmøre og i Romsdal til et uforpliktende informasjonsmøte om mulighetene for en desenteralisert ingeniørutdanning fra og med neste studieår.

Dette følger i kjølvannet av at Hydro Sunndal og SUNS har opprettet kontakt med NTNU med tanke på en slik desentralisert ingeniørutdanning i maskinfag. Det er snakk om deltidsstudium bachelor maskiningeniør over fire år.

– Flere bedrifter på indre Nordmøre melder om store utfordringer med å rekruttere ingeniører innen teknologifagene. I den forbindelse har noen av disse bedriftene signalisert at det kan være interessant å utdanne ingeniører blant egne ansatte, skriver Tove Lise Torve i invitasjonen til bedriftene.

Hun fortsetter:

– Tilbakemeldinger fra bedrifter som har valgt en slik løsning er at dette blir svært dyktige ingeniører som bidrar sterkt inn i bedriftens verdiskaping etter endt utdanning.

Møtet arrangeres via Microsoft Teams 29. november. Der vil NTNU orientere om innhold og struktur i utdanningen.

– Dette er et uforpliktende møte hvor målet er å informere bedriftene om tilbudet og mulighetene, samt sondere interessen for et slikt studium, opplyser Torve.

Hun bekrefter at både Molde Næringsforum og Kristiansund og Nordmøre Næringsforum signaliserer at dette kan være interessant også for flere av deres medlemsbedrifter. Også disse næringsforeningene vil derfor sende ut samme invitasjon som SUNS nå har gjort.