Politites sikkerhetstjeneste (PST) har opplysninger om at det er planlagt en terroraksjon i Norge, trolig innen få dager. Politiet iverksetter tiltak for å møte en konkret trussel. Under en pressekonferanse i formiddag viste justiminister Anders Anundsen til den tidligere trusselvurderingen til PST, som sa at ekstrem islamisme er den største trusselen mot Norge.

PST-sjef Benedicte Bjørnland sier de har informasjon om at det er planlagt en terroraksjon innen kort tid. Ifølge PST-sjefen er det mistanke om at det er ekstreme islamistiske grupper i Syria som skal ha til hensikt å gjennomføre en terroraksjon i Norge. Politidistriktene er orientert om trusselen.

Konstituert politimester Ove Brudevoll ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt sier samtlige politidistrikt over hele landet har fått beskjed om å skjerpe sikkerheten.

- Jeg kan ikke gå i detalj om hva vi gjør, men folk vil nok merke tiltakene best der det er synlig politi til stede. Vi har også igangsatt en del tiltak  som ikke er synlige.

- Hvor lenge tror du den skjerpede beredskapen vil vare?

- Det er umulig å si. Det kan bli slik en stund framover, sier Brudevoll.

I helgen starter Norway Cuo. Stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet sier han ikke ville hatt noe problem med å sende barna på arrangementet.