Arbeidet med å lage nye informasjonstavler i Sunndal startet i 2015, forteller Sigrun Rødset og Ole Magne Ansnes.

Kulturtjenesten sendte inn søknad til økonomi- og planutvalget på 600.000 kroner til utforming, produksjon og utskifting av tavler, noe de fikk. Bakgrunnen for søknaden var at de daværende tavlene var i elendig forfatning og mye av informasjonen på dem da var gått ut på dato. I sentrum manglet det også helt en tavle, og rådmannen mente en plassering av tavle ved Øratorget ville være riktig. Dette ble sett på i sammenheng med ønsket om å få til økt aktivitet på Øratorget.

Tavlene skal stå ved innfartsvegene, på Hoelseidet og i sentrum. Rødset og Ansnes møter Driva på Øratorget, sammen med ordfører Ståle Refstie og Lars M. Bræin, leder i reiselivsforum. Det nye informasjonsskiltet ved Øratorget er kommet opp.

Ble forsinkelse

Arbeidet med tavlene ble sendt ut på anbud i 2015, men på grunn av mangel på aktuelle tilbud ble det en ny runde der reiselivsforum, handelsforum og kommunen engasjerte seg, og da ble det mer respons på mer målretta anbud.

Reklameservice i Molde har utformet tavlene, mens Anunatak på Åndalsnes har designet dem. Det har videre vært et møysommelig prosjekt med bildejobbing Sigrun Rødset har drevet med, og Per Ole Bratseth har oversatt engelsk tekst, så det er informasjon på både norsk og engelsk. Rødset og Ansnes konstaterer at det har vært mye arbeid med tavlene. Det har vært en del fram og tilbake om hva som skulle med på tavlene for eksempel.

Det er fem skilt det er snakk om og tre av dem har kommet opp på Øratorget, Hoelseidet og Sunndalsporten på Gjøa. De to resterende vil mest sannsynlig bli på Ålvundeid og i Jordalsgrenda, men dette må det bli en godkjenning på først.

– Skiltene er attraksjoner i seg sjøl. De er mektige og store, sier Ansnes.

Foss, fjell og aluminium

Også Ståle Refstie er fornøyd:

– Dette var vel verdt en forsinkelse, vi er veldig fornøyde med løsningen. Det er bra at de er i aluminium også.

Både Refstie og Ansnes synes det er flott at skiltene tar igjen viktige element i Sunndal, som foss, fjell og aluminium. Slagordet Sunndal vill og vakker tas opp i skiltene.

Ansnes sier det har vært mye positiv respons på skiltene, ikke et negativt ord er sagt. Det har også vært mange folk rundt tavla på torget.

– Målet er også at de skal lyssettes.

De håper skiltene skal være et løft for Sunndalssamfunnet og turismen.

Videre forteller gruppa om utfartsårer som prioriteres med hensyn til park- og sanitæranlegg: Brandstad, Trolltind, Virumdalen, Innerdalen, Jenstad og Grødalen, i tillegg til Børsetlia som også jobbes med, og Aursjøvegen som løftes fram.