Damelaget til Surnadal IL fotball er som første ut i kommunen i gang med skolering som ambassadører for "MOT i fritid". Trenere, lagledere, kapteiner samt representater fra styre/klubb er skolert. Nå er det damelagets tur.

Skal si de levde seg inn leken. Skostafett med bind for øynene der laget skal si hvilke sko du skal finne for å få et par sørger for høyt støynivå. Det er lek, det er moro, men også ramme alvor.

Surnadal kommune er et lokalsamfunn for MOT. Kommunen med politikere og administrasjon er med sammen med skolene. De skal fremme mot til å bry seg, mot til å leve og mot til å si nei som ledetråder. MOT skal sikre inkludering og motarbeide mobbing. Derfor er det også alvor i skoleringen.

Damelaget fikk lapper i panna med tall fra en til seks. Enere og toere er ikke verdt noe og fortjener ikke å få oppmerksomhet, treere og firere midt på treet og femmere og seksere er verdt å menge seg med. Jentene fikk føle hvor gøy det er å bli verdsatt og hvor ekkelt det er å bli oversett. Det er heller ikke alltid like lett å finne en positiv ting å si om seg sjøl når en sitter i ei stor gruppe. Samtidig som jentene får lov til å si noe virkelig positivt om hverandre.

Det unge tredjedivisjonslaget til Surnadal viste stor glede, innlevelse og forståelse for hva det vil si å være et godt og inkluderende forbilde. De gjør seg nok helt sikkert fortjent til diplomet og merket på drakta som viser de er MOT-ambassadører.