Tove M. Schei, Kreativt forum og revygrupper fra Surnadal og Rindal ga publikum valutta for pengene. Hæstlatter bød på det beste av lokal revytradisjon.

- Vi ønsker også å bidra til kulturell ettervekst og gir derfor 7.000 kroner i støtte til Tiendeklasseprosjektet ved Surnadal ungdomsskole, sa Tove M. Schei etter forestillinga.

Ordfører Lilly Gunn Nyheim kastet seg etterpå rundt halsen til Tove M. Schei og gratulerte med ei flott forestilling og et godt initiativ i å få den til.

- Grunnen til at jeg klemmer deg er også for å snakke i mikrofonen din, forklarte Nyheim.

På scenen sto artister fra Svarrabærje, Rindal revy- og teaterlag, Bøfjordrevyen, Todalsrevyen og Øverbøgda Teaterlag. De framførte mange høgdepunkt. Noen numre  var nye andre gamle.

Blant anna kom lånemusa til ordføreren i Rindal på scena. Kvinnekroppen blei behørig presentert og nakne gubber fra Todalen dro en bjelleklang. To gamle gubber filosoferte treffsikkert over livet om ebber ut og døden som står for døra og ventetida derimellom.

Småtroll hadde vært badevakter på Igeltjønna og la planer for å utvide virksomheten til båtfrakt på kalkstranda. Mange gode revynummer som åpna latterdøra på vidt gap hos publikum.

Ola Hage (les Håggå) fra Otta gestalta figuren Magda Jeanette Roquefort eller Røysheimsgamla. Hennes livshistorie er det få, om noen, forunt å oppleve, annet enn i gjenfortalt form. Da er det vanvittig morsomt.

Gøy synes også arrangørene det er å kunne holde forestillinga for to utsolgte hus i Glad laksen på Thon Hotell Vårsøg. Kanskje setter de også opp en ekstraforestilling om etterspørselen blir stor.

Hæstlatter starta med en festmiddag og avslutta med et fyrverkeri av en desertrevy, med mange knallgode revyskuespillere.