TRONDHEIM: Det har blitt en tradisjon at Aksel Norli, Jonas Nergård Tørset og Jo Svinsås avslutter idrettsåret med å kjempe om klasseseier i den populære Strindheim-stafetten.

2012 ble ikke noe unntak. Aksel, Jonas og Jo hadde forhåpninger om å være med i tetbildet da de på nyttårsaften krysset fylkesgrensa og satte kursen for Trondheim. Det var tre forventningsfulle tenåringer som varmet opp og gjorde seg klare for start på Saupstad skisenter. Lite snø førte til at stafetten i år ble flyttet fra Granåsen til Saupstad som ligger fem minutters kjøring lengre sør.

-Det er artig å gå stafett. Vi ser derfor frem til å komme i gang, sa Rindals-Troll-løperne som har Hovedlandsrennet på Savalen som vinterens store mål. De har forhåpninger om å kjempe om gode plasseringer i det uoffisielle norgesmesterskapet for 15 og 16-åringer. God innsats der og i de såkalte ST-cuprennene, kan resultere i at det blir Holmenkollen-deltakelse senere i vinter.

Stiller to lag

Sør-Trøndelag skikrets skal nemlig stille med to lag i Ungdomsstafetten. Den går parallelt med verdenscuprennene i Kollen. Det er en 15 og en 16-åring av hvert kjønn som får mulighet til å gå på hvert av de to lagene. Jo Svinsås vet hva som venter dersom han blir tatt ut. Tiendeklassingen passerte nemlig det trange nåløyet for ett år siden. Jo fikk da høre det berømmelige Kollen-brølet.

Det var Aksel Norli som innledet for rindalingene i Strindheim-stafetten. Aksel som går det siste året på ungdomsskolen, viste konkurrentene ryggen og vekslet først. Jonas Nergård Tørset hadde et glimrende utgangspunkt da han fikk skulderklappet av sin jevngamle klubbkamerat.

Jonas gikk en flott etappe og vekslet som nummer tre. Rindals-Troll hadde pallplassering innen rekkevidde da Jo Svinsås kastet seg over stavene. Det skulle vise seg at både Heimdal og Skatval skilag ble for sterke. De var henholdsvis ti og fire sekunder raskere enn våre gutter. Tredjeplass i dette selskapet er bra. 1997-modellene beviste på nytt at de har et av landets beste stafettlag i denne årsklassen når det klaffer.

Tekst og foto: Svein Halvor Moe