Næringsliv og offentlig sektor fra Indre Nordmøre satser offensivt i fellesskap, og er på hodejakt og sjekker'n overfor studenter og andre som er på jakt etter jobb.

Nordmøringene inntar Trondheim når Sunndal og Surnadal kommuner arrangerer felles rekrutteringstreff tirsdag. Treffet finner sted på Dokkhuset på Nedre Elvehavn, der det blir stands med mange ulike bedrifter og lansering av Trainee Indre Nordmøre.

Trainee Indre Nordmøre

Møreforsking har lagt fram klare tall som viser at Indre Nordmøre har store utfordringer med å rekruttere høgt utdannet arbeidskraft til både næringsliv og offentlig sektor.

Det er lite som tyder på at denne utviklinga vil snu med det første. Surnadal og Sunndal kommuner har derfor gått sammen om å delfinansiere et regionalt traineeprogram for å øke rekrutteringen av kandidater med høgere utdanning til arbeidslivsmarkedet i regionen. Prosjektleder Anne Lise Wullum presenterer Trainee Indre Nordmøre tirsdag.

Kulturinnslag

Det blir også servert en god smakebit av det som musikklivet på Indre Nordmøre har å by på, da dagen avsluttes med konsert og JAM. «Fjord og Fjell» har med seg musikere og artister fra Surnadal og Sunndal og vil i løpet av kvelden på Dokkhuset presentere en rekke kjente og kjære musikalske smakebiter, blant annet utdrag fra forestillingen «Kreft for faen» og beatboxing.

– Ta med venner og kom for å ta pulsen på «Sjekk Nordmøre 2013»,  oppfordrer arrangørene.

Årlig arrangement

Dette er en glimrende mulighet for studenter og andre interesserte som vil finne ut mer om jobbmuligheter i Sunndal og Surnadal, -og for både studenter og bedriftene å knytte kontakter for framtida.

«Sjekk Nordmøre» skal bli et årlig rekrutteringsarrangement for næringsliv og kommuner på Indre Nordmøre, og vil også bidra til å knytte kommunene tettere sammen.