Norsk Laksefestival i Surnadal blir i år arrangert 21.–24. juni. Og etter den formidable suksessen i fjor, med et sted mellom 500 og 1000 tilskuere, skal det lørdag 23. juni arrangeres en ny runde med Strongman Cup i Surnadal. Denne gangen foregår konkurransen på "bankplassen", foran banken og kommunehuset.

Tirsdag inviterte Odd Inge Kvernberg og Ola Trygve Polden fra Hercules Strongman Team i Surnadal og Rindal til pressetreff, sammen med Liv Dalsegg i Surnadal Sparebank. Banken er nemlig med og sponser årets arrangement på en helt spesiell måte.

– I år er banken med og sponser T-skjorter i anledning arrangementet, samt administrering, salg og distribuering. Alt overskudd fra salget skal gå til Norsk Kreftforening, forteller Kvernberg.

Banken kunne ikke si nei til dette, og av alt de banken er med og sponser mener Dalsegg at dette er noe av det bedre de har støttet.

– Alle kommer borti en kreftsjukdom i løpet av livet, enten sjøl eller noen de kjenner, sier hun.

– Støtt den gode saka!

De tre oppfordrer både private og næringsliv til å støtte opp om den gode saka, enten ved å kjøpe en skjorte til 200 kroner, eller ganske enkelt ved å gi penger uten å kjøpe. Sjøl det minste beløp er kjærkomment.

– Allerede nå kan folk kjøpe skjorter, og det kan være lurt å være tidlig ute, for det er et begrenset opplag på 200 skjorter. Da kan man bruke Surnadal Sparebanks vippsnummer; 10 6003, og merke med størrelse + dame/herre, opplyser Dalsegg. Skjorta blir da reservert og kan enten hentes i banken umiddelbart, eller den kan hentes under laksefestivalen.

– Det er naturligvis mulig å komme innom å kjøpe skjorter med kontanter også, legger hun til.

I tillegg til å støtte en god sak får man også en tøff T-skjorter, med påskriften: "Norsk Laksfestival – Strongman 2018", og "Et løft for en sterk sak – Krafttak mot kreft".

– Det blir som et lotteri til inntekt for en god sak dette, der man får premien med en gang; en skjorte av god kvalitet, smiler Dalsegg.

Om næringslivet vil støtte arrangementet og kreftaksjonen kan også Kvernberg eller Polden kontaktes direkte.

Nye øvelser i konkurransen

I tillegg til å sponse T-skjorter og administrere alt omkring dette, stiller også bankens ansatte som vakter under Strongman Cup-arrangementet 23. juni.

– Da blir det satt opp tribuner og pyntet til et skikkelig show på plassen her. Dette arrangementet er både artig og publikumsvennlig, så er det bare å håpe på godt vær og like mye folk som i fjor, sier Dalsegg.

Et par av øvelsene blir det samme som sist, mens de legger opp til tre nye øvelser i forhold til i fjor.

– Blant annet blir første øvelse å trekke en lastebil, forteller Kvernberg.

Totalt er det fire Norgescuprunder pluss finale. de 12 beste fra de fire rundene går til finalen. I fjor kom Kvernberg til finalen, men måtte nøye seg med 11. plass der. I år har han høyere ambisjoner.

– Målet er å heve seg og komme opp blant de fem-seks beste igjen, sier han.

Ferdig før minnekampen

Arrangementet i Surnadal blir andre runde i denne cupen. Første runde går allerede nå til helga, i Sørumsand, der Odd Inge Kvernberg og Magnar Løset deltar.

– Foreløpig er 13 deltakere påmeldt til 23. juni, men det kommer flere etter hvert. Man må være kvalifisert for å delta, og maks antall deltakere er 20. I fjor var det 18 deltakere her, og vi håper på minst like mange i år, forteller Kvernberg og Polden. Begge to deltar sjøl på hjemmebane, i tillegg til Magnar Løset. Resten av teamet også blir med og bidrar på arrangørsida.

Det legges opp til fem øvelser med start klokka 12. Dette for å bli ferdig i god til før Snorre Larsens minnekamp på Syltøran, som starter klokka 16. De synes det er synd at det blir en tidsmessig "krasj" med damekampen som starter på Syltøran klokka 14, men det er noe som foregår hele denne helga så det er ikke til å unngå at noe må kollidere.

– Vi regner i alle fall med å være ferdige med Strongman-konkurransen i løpet av tre timer, forteller de.

Alt overskudd fra arrangementet går altså til kreftsaken, så lokalt næringsliv er herved oppfordret til å melde seg som sponsorer.

– Støtt kreftsaka!