Å få en 20-spirs elgokse på post og lykkes med å felle denne kan nok ikke en jeger fra Nordmøre regne med å oppleve mer enn en gang i løpet av et kort jegerliv.

– Nei, jeg hører de sier det, humrer Terje Nilsen, som opplevde nettopp dette sist søndag.

Sammen med andre nordmøringer leier Nilsen elgjakt i de trønderske skoger i Ogndalen, og da startskuddet gikk søndag 25. september var jaktlaget naturligvis på plass i terrenget. Og de skulle få en skikkelig knallåpning. Nilsen forteller.

– Vi hadde sju dyr på kvoten, pluss et tilleggsdyr, og allerede før klokka ett første dagen ble det felt fem dyr. Men etter dette ble vi enige om å bremse litt, slik at vi i alle fall skulle rekke å få i oss nista før vi måtte avslutte og kjøre heim igjen, ler han.

Fikk skjelven etterpå

To mann skulle drive, mens tre mann skulle postere i jakttårn på dette drevet. Halvvegs i drevet skulle de tre postene forflytte seg til ei kraftlinje, og Terje hadde knapt satt seg da han fikk beskjed om at ett dyr var på veg.

De var enige om å ikke skyte små okser, siden de fikk en seksspiring tidligere på dagen.

– Jeg oppdaget snart dyret som kom og jeg så med en gang at den hadde mye pynt på hodet. Da den kom ut i en åpen glenne på knappe 100 meters hold så var det bare å skyte, og etter en liten piruett stupte den på stedet, forteller han.

Og da begynte skytteren å skjelve, for så store okser hadde han ikke sett før.

– Dette er sånt man bare drømmer om. Ikke engang grunneierne som har jaktet der i 20–30 år hadde sett sånt før, sier han.

Nesten alle fikk elg

Nesten alle fikk sine sjanser, og denne søndagen ble de fem dyrene felt av fem ulike jegere – alle med kun ett skudd.

– Det må en si seg fornøyd med! Ellers ble det felt to dyr av en mann mandag, mens en ny mann skjøt det siste dyret tirsdag. Bortsett fra en mann fikk alle felt elg, så det var kjempebra!

Da oksen var opphengt viste slaktevekta 280 kilo!

Jaktlaget har leid jakta her siden 2004, og Nilsen har vært med ni av disse åra. Til vanlig jakter han hjort i Valsøyfjorden, samt at han har prøvd seg på villreinjakt i Sunndalsfjella de siste to åra.

– Rein har det ikke blitt, men vi har fått tre hjorter hittil i år. Da er det seks igjen, så grunneiere fra Ogndalen kommer også og skal være med på hjortejakta, forteller den fornøyde jegeren.