Noe av det triveligste jeg er med på som redaktør i Driva er den årlige romjulsturen på besøk til vinneren av Årets Driva-navn. Dit har jeg med meg blomster og et rosemalt fat med navnet på vinneren. Liv Gjermundnes tar jobben med å male fatet også i år.

Hvert år i desember ber vi deg som leser om å være med å stemme fram den du mener fortjener den hederstittelen dette er. Mange flotte folk kan smykke seg med tittelen som ble delt ut første gang i 2004.

Mange kandidater

I fjor var det Sigrid Vetleseter Bøe som fikk flest stemmer. I år er det ti nye navn å velge mellom.

Det sammensatte damelaget Surnadal/Søya/Todalen har gjort en formidabel prestasjon ved å rykke opp fra 3. til 2. divisjon. Natteravnene i Surnadal er det mange som setter pris på. Det samme gjelder pårørendeforeninga for Surnadal sjukeheim og Surnadal Demensforening og Helselag.

En klar kandidat fra Nesset er Lars Petter Bjerkeset. Han har hovedansvaret for nyskapingen Nesset Musikkfest.

Ingvild Settemsdal fra Sunndal erobret verdens høgeste fjell, Mount Everest tidligere i år. Ada Stolsmo Hegerberg er nominert for sitt uredde oppgjør med ledelsen i NFF.

Gje meg handa di, ven fikk sunndalingene til å strømme til Øratorget for å markere motstand mot nedleggelsen av asylmottaket.

Samfunnet har plass til flere som Hugo Pedersen. Han har i flere år stått på for Sagatun og er spesielt opptatt av å lage arrangement for ungdom.

Rindalingen Jo Sverre Sande har gjort seg sterkt bemerket over tid med å gi ut musikk på rindalsdialekt.

I oppsettet for årets Driva-navn i fredagens papiravis oppsto det krøll med oppsettet slik at de aktive damene bak gulstripeaksjonen falt ut. De er en sjølsagt kandidat til å bli Årets Driva-navn 2017.

Du finner samtlige ti kandidater å stemme over ved å inn på driva.no/navn for å avgi din stemme. Du må ha stemt seinest torsdag 21. desember. Lykke til!

Fredag 29. desember offentliggjør vi hvem som har fått flest stemmer og som blir årets Driva-navn 2017.

Sigmund Tjelle, redaktør.

Tidligere vinnere:

2016: Sigrid Vetleseter Bøe

2015: May Iren Dønheim Hovde

2014: Maj Vålåmo

2013: Inga Dalsegg

2012: «Kreft for faen»

2011: Rindal sanitetsforening

2010: Marys Venne

2009: Norway Cup-jentene Sunndal

2008: Kurt Asle Arvesen

2007: Sunndals fotballjenter

2006: Rune Gjeldnes

2005: Odd Arne Langset

2004: Ferjemannskapet på Goma