Enhetsleder for heimesykepleien i Surnadal, Elisabeth Svinvik, bilselger Ketil Winje og ordfører Mons Otnes med splitter ny fullelektrisk Mitsubishi Miev.

- Det er vel på tide at vannkraftkommunen Surnadal får el-bil, mener ordfører Mons Otnes. Vedtaket om kjøpet ble gjort for lenge siden, og på mandag sto altså vidunderet foran kommunehuset.

Selger Ketil Winje for bilfirmaet Erling Winje i Kristiansund som har fått kontrakten på de 18 bilene som kjøpes inn av Surnadal, Sunndal, Kristiansund og Averøy kommuner, opplyser at med en så stor ordre, får kjøperne naturlig nok gode betingelser. Han antyder at prisen vil komme på rundt 220.000 kroner per kjøretøy.

I Surnadal er det heimesykepleien som skal gå over på miljøvennlig transport, og enhetsleder Elisabeth Svinvik synes bilen ser veldig bra ut, i hvert fall på første øyekast.

Mitsubishi Miev kan lades på vanlig 10A uttak via jordet kontakt. Ladetida til fullt batteri er 8 timer. Med ladestasjon med 16A uttak, vil ladetida gå ned til 6 timer. Fra fulladet batteri kan det kjøres 120-130 kilometer før lading må til igjen.