Det foregår for tida en stor oppussing i Coopbygget i Eidsvåg. Hårstudioet AS sine lokaler er ferdige.

– Når gangen ved Coop er ferdig oppusset åpner også den inngangsdøra til frisørsalongen som vi hadde før. Nå brukes døra som tidligere gikk inn til de gamle postlokalene, sier daglig leder Trude Morewood.

– Vi har utvidet og tatt i bruk lokalene som tidligere tilhørte posten. Posten har nå tilholdssted i det gamle Hydrobygget.

Åpnet under Eidsvågdagene

Hårstudioet åpnet 15. juni for fire år siden, under Eidsvågdagene. De to første åra hadde de stand med klipping under lørdagen, men det blir det ikke i år, for det er travle dager på salongen.

– Det har vært fullt kjør i hele 2017, og enda mer siden nyåpningen den 27. april 2017, forteller Grete Husvik og Trude Morewood. De var stengt i 10 dager i forbindelse med oppussingen, og har siden hatt åpent som normalt.

Etter hvert skal det også bli solarium i lokalene. De har nå fått større lokaler med mer plass til kunder, klipp og vask. Vaskene er utstyrt med nye varmelamper.

Pauserommet har blitt større og det er god plass på venterom med nye stoler.

- Folk liker endringen

– Folk er glade for forandringer og for at det skjer noe i Eidsvåg, sier Grete.

– Kjekt at alle butikkene i Eidsvåg har blitt eller skal pusses opp. Det er kjempebra for sentrum og positivt for næringslivet at det satses, det blir et levende sentrum, sier Trude.

– Vi er glade for ny salong, sjøl om det har vært litt kaos i oppussingen. Coop har stått for hovedkostnadene, som gjelder vegger og tak, mens vi har stått for kostnadene til interiøret, som møbler, speil og lamper.

De har valgt å bruke lokale leverandører.

– Vi bruker bedrifter fra Nesset og Sunndal bevisst, for å støtte opp om dem. Jeg håper alle tenker slik, så vi kan bestå, ellers legges ting ned. Det er viktig at vi følger med i tida og er oppdaterte med hensyn til moter, frisyrer og interiør, sjøl om vi ikke bor i byen. Vi drar på kurs flere ganger i året.

Går for skjegg

Nå har sølvgrått hår vært populært en stund, men mer in nå er pastellfarger i håret, som lilla og rosa.

– Det er in med skjegg hos menn nå for tida.

Grete Husvik, Trude Morewood og Anne Marit Heggem eier salongen sammen, og har ansatt en vaskehjelp i tillegg.

– Foreløpig er det nok med tre ansatte, men det er tanker rundt temaet, for det har vært større pågang i år. 2017 har vært et travelt år, slår Trude fast.