NKKs registreringstall for 2016 er klare og rasene på toppen av NKKs registreringsstatistikk er i stor grad aktive hunder og jakthunder, noe som gjenspeiler det aktive livet folk lever i Norge, mener NKK.

- Landets aller mest populære hund akkurat nå er arbeidsjernet border collie. Det er tredje gang hunden med de allsidige bruksegenskapene og den store arbeidslysten troner øverst på NKKs registreringsstatistikk. Også i 2013 og 2014 kunne border collien smykke seg med tittelen "Norges mest populære hund", og det er mange grunner til at denne rasen forsvarer sin topplassering. Border collien er en gjeterhund, og dens allsidige bruksegenskaper gjør at den egner seg for aktive hundeeiere, som kan gi den nok fysisk og mental stimulering. Dette er en hund med stor kapasitet. Har du planer om å satse på lydighet eller agility, eller har behov for border colliens egenskaper som gjeter, er dette en rase som kan passe deg, sier NKKs administrerende direktør Trine Hage i en pressemelding.

Her er landets 10 mest populære hunderaser:

1. Border collie

2. Norsk Elghund grå

3. Staffordshire bull terrier

4. Engelsk setter

5. Golden retriever

6. Schäferhund normalhår

7. Labrador retriever

8. Cavalier king charles spaniel

9. Jack russell terrier

10. Pomeranian

(Kilde: Norsk Kennel Klubb)

På topp 10-listen finner man ellers hunder som har hatt høye registreringstall i en rekke år, inkludert den grå norske elghunden. I år ligger norsk elghund grå på andre plass, og er dermed den mest populære av våre syv norske raser.

NKK minner om at at du alltid bør tenke nøye over hva du skal bruke hunden til før du går til anskaffelse av en firbent bestevenn. NKK har utarbeidet brosjyren "Vil du bli hundeeier" for å gjøre det lettere å vurdere hva slags type hund som passer for deg.