Fylkesmann i Sør-Trøndelag, Brit Skjelbred, uttrykte i forbindelse med sine anbefalinger til nye kommunegrenser fredag håp om at Rindal får en rask og positiv behandling av sin søknad om å bli overført til Trøndelag.

Hun uttalte også at Rindal bør inngå forhandlinger om å bli del av nye Orkland kommune innen 2025.

Anbefalingen om at Rindal bør bli del av Orkland kommune kommer ikke som noen overraskelse på Rindal-ordfører Ola Heggem. Når vi snakker med ham på fredag, er han på møte i Kristiansund om Nordmøre og regiontilhørighet.

- Dette synes jeg er helt greit, og sjølsagt må vi vurdere tilhørigheten til Orkland kommune. Mye vil forandre seg fram mot 2025, og det kan vise seg å være helt naturlig at Rindal blir del av den nye storkommunen i Orkdalsregionen. Men det kan også vise seg at det motsatte blir mer fornuftig. Det vet vi mer om når 2025 nærmer seg, sier Heggem.

Ellers føler han seg beroliget av fylkesmannens håp om at Rindal må få en rask og positiv behandling av sin søknad om å bli trøndere.

Fylkesmannen uttalte også at hun inderlig håper at Rindal er del av Trøndelag innen 2025.

- Her måtte hun gjerne sagt 2020 for min del. Når vi er del av Trøndelag, kan vi igjen vurdere kommunestruktur og om vi bør bli del av en større kommune, sier Heggem.

På mandag vil fylkesmannen i Møre og Romsdal legge fram sine anbefalinger til kommunereformen, og Rindal-ordføreren regner med at anbefalingene fra fylkesmannen i Sør-Trøndelag langt på veg foregriper det som kommer fra Møre og Romsdal. I så fall skulle det ligge an til rask behandling av Rindals søknad om å bli trøndere - men også her med en anbefaling om at Rindal inngår i en større kommune i Trøndelag.