Nylig gjennomførte Driva en meningsmåling, som viste at Høyre fosser fram i Surnadal. Det som så ut til å være en duell om ordførerklubba mellom Hugo Pedersen (Sp) og Annett Ranes (Ap), er dermed utvidet til å bli en kamp der også Høyres Ole Joar Bruset kan ende opp som ordfører.

Mandag følger Driva og Laget Vårsøg opp med politisk debatt mellom lokale listetopper. Debatten blir ledet av Svein Sæter og starter i Storstuå i Surnadal kulturhus klokka 19.30.

– Under ei kulturell helg som Vårsøghelga, vil kulturens og frivillighetens vilkår naturlig nok stå i fokus, men også viktige tema som næringsliv, skole, helse og boligbygging er tema hvor politikerne skal både få spørsmål og gi svar. Vi ønsker også å få frem de unges stemmer, sier Driva-redaktør Tommy Fossum.

Det er selvfølgelig fri inngang på debatten, og redaktøren håper på godt oppmøte.

– Debatten blir enda mer aktuell nå, med det meningsmålinga viser. Det ser ut som om valget i Surnadal vil bli det mest spennende i hele Drivas dekningsområde. Det blir kamp om posisjoner og ikke minst om ordførerklubba. Akkurat nå ser det helt åpent ut, sier Fossum.