Bolyst og blilyst er sentrale temaer i episode 2 av Drivapodden, der SUNS-styreleder og markedssjef i Storvik, Siri Sande, er gjest.

Hva må til for at kommunene og bedriftene i distriktet vårt skal klare å tiltrekke seg folk utenfra? Bør man tenke nytt når det gjelder hvordan man markedsfører seg - og hvordan skal man i så fall gjøre det?

Siri Sande etterlyser at kommunene bruker fortrinnene de har - som billigere boliger enn i storbyene - for alt de er verdt. Hun understreker også viktigheten av at markedsføringen av kommunene og distriktet blir gjort i riktig tone og ikke minst på riktige flater:

– Det å tro at informasjon og det vi kommuniserer på kommunens hjemmesider når ut til bredden - det gjør det ikke. Her må vi ha markedsføringsspesialister inn for å jobbe aktivt med å kommunisere ut. Det er klart; det er en utfordring å få en kommune til å satse på noe sånt, som for en distriktskommune kan framstå kontroversielt. Da er kanskje samarbeid veien å gå, sier hun.

Sara Nicole om satsingen

For å skape bolyst må må man ha gode tilbud, og dermed også folk som ikke er redde for å satse litt. Det gjør Sara Nicole Andersen, som driver Skin Tonic i Surnadal.

Etter at hun flyttet fra Oslo til Surnadal sammen med samboer Lars Ove Løseth, har hun blant annet engasjert seg som leder i Surnadal Pride, hun har startet butikk og stått på politisk liste til kommunevalget.

Denne uka utvidet hun butikksatsingen og åpnet en egen avdeling med barneklær i butikken sin. Hør henne snakke om det i Drivapodden!

Sara Nicole Andersen snakker om nysatsingen sin i episode 2 av Drivapodden Foto: Geir Forbregd

Programledere: Øystein Hjelle Bondhus og Tommy Fossum.

Reporter: Geir Forbregd.

Produsent: Olena Horobets.

Opp med praten

Den 10. episoden av Opp med praten, sesong 3, er også ute på driva.no.

Der får du blant annet høre Åndalsnes-angriper Edvin Paulo Da Silva Sæther snakke om hvordan laget har snudd en resultatmessig vårsesong til en formidabel start på høstsesongen.

Er det egentlig krise i Sunndal etter fem tap på rad, og er formsterke Eide en reell utfordrer til opprykkskvalik? Kan de ta igjen et Surnadal, som etter seier over Træff 2 har alt i egne hender?

Du får også høre mer om nedrykksstriden i 4. og 5. divisjon, der Eidsvåg/Eresfjord og Vistdal er involvert, samt status i både 3. divisjon kvinner og de tre 6. divisjonsavdelingene.

Vi er også innom Rindal, som leder sin avdeling i 5. divisjon i Trøndelag.

Det er duket for en spennende serieavslutning på mange fronter - og den følger du tettest i Opp med praten!