«Bless the broken Road», sang Tore på direktesendt tv, i beste sendetid. Vakkert og ektefølt – og med et stødig blikk og et lite smil i kamera.

Det traff.

Først var det Vilde som sikret seg finalebillett – etter å ha sanket aller flest stemmer fra tv-seerne. Så skulle dommerne avgjøre hvem som skulle få den andre plassen. Linn Skåber valgte Tore, det samme gjorde Suleman Malik. Mens Bjarne Brøndbo og Mia Gundersen gikk for Marianne og hunden Vega, som også imponerte på scena fredag kveld. Med uavgjort ble det igjen opp til seerne. Og Solveig Kloppen avslørte at den som hadde fått flest stemmer fra dem der heime, var ...

– Toreeee!

Det utløste ellevill jubel i gruppa av familie og venner i salen – og ganske sikkert også i mange heimer i Sunndal. Sjøl tok Tore et lite seiershopp – og smilte bredt og lo for finaleplassen.

– Jeg har ikke ord, jeg nå, jeg er bare helt i hundre, sa han til Kloppen og tv-seerne.

– Jeg husker ikke helt hva jeg tenkte der og da, sier Tore til Driva.

– Alt var bare helt rart. Helt uvirkelig. Men etter hvert begynte det å synke inn.

Det er mandag, tre dager siden opplevelsen i hovedstaden som han ganske sikkert kommer til å minnes resten av livet.

– Jeg trodde ikke det skulle gå, jeg trodde ikke jeg kom til å gå videre til finalen. Niks, sier han. Og forklarer at han ikke var helt fornøyd med egen innsats på scena.

– Jeg blir aldri fornøyd med meg sjøl, og syntes jeg kunne ha gjort det bedre.

Men tv-seerne, de stemte. Som de stemte på Tore!

– Jeg har snakket med mange som stemte på meg. Ikke bare familie og venner heller. Noen fortalte at de brukte mer enn hundre kroner på å stemme på meg. Jeg er veldig takknemlig, sier han, forsiktig og ydmykt – på Tores vis.

Når en sikrer seg finaleplass i en nasjonal konkurrane, skulle en tro at det ble feiring etterpå.

– Jeg gikk og la meg, røper Tore, med en liten latter. Han forklarer at han var helt utladet etter det hele. Det hadde vært en lang dag med sterke inntrykk og store følelser.

På gata dagen etter opplevde han å bli gjenkjent. I hovedstaden. Av flere som roste prestasjonen hans, og ønsket ham lykke til videre. Litt artig, og samtidig litt underlig.

Finalen er fredag 19. mai. Den vises også direkte på TV 2. Det blir en ny styrkeprøve. Tore medgir at han er nervøs, sjøl om det hjelper litt å ha vært igjennom det en gang. Til finalen har han valgt en sang som mange unge kjenner godt: "Let Me Love You" av Justin Bieber.

– Nå blir det mye øving framover, nikker han.