Det er sjette gang initiativtaker og «sjefspisker» Stig Oldervik inviterer til bootcamp til inntekt for Barn 4 ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Pengene går til små hverdagsgleder og opplevelser for barn og unge med ulike blod- og kreftsykdommer som får behandling ved avdelinga. Tidligere har sunndalingene bidratt med godt over 50.000 kroner gjennom arrangementet. Oldervik har sjøl besøkt avdelinga, og vet at pengene kommer mange barn og unge med alvorlige diagnoser og krevende hverdager til glede og nytte.

Sist gang det ble arrangert bootcamp ble det satt ny deltakerrekord. 98 meldte seg på – og i helga håper Oldervik på at antallet skal passere 100.

– Det er femti som har svart at de skal delta på Facebook, og like mange er «interessert», forteller han. Han håper alle som planlegger å delta, svarer på invitasjonen på sida slik at han kan få planlagt øvelsene til riktig antall deltakere.

Arrangementet er åpent for alle og helt gratis å delta på. Imidlertid kan folk kjøpe lodd, og på det viset støtte Barn 4. Samtidig er en med i trekningen av fine premier, som arrangøren har fått fra butikker og næringsliv lokalt.

– Vi oppfordrer i år spesielt alle som skal på åpen dag på Idefestivalen i sportshallen lørdag om å ta turen innom Amfihallen like ved for å støtte arrangementet, sier Oldervik. Det er mulig å kjøpe lodd uten å delta på bootcampen, minner han om.

Tidligere har deltakerne på bootcampen kunnet svette seg gjennom øvelser som å slå med slegge, velte traktordekk, springe over og under hinder, balansere vannrør, tautrekking, burpees og mye mer.

– Jeg tror vi skal legge opp til hinderløype denne gangen også, og det kommer vel et dekk eller to, gliser Oldervik, og antyder at det også denne gangen blir øvelser som skal sørge for at kroppen får jobbe skikkelig.

– Mer vil jeg ikke si nå, det får folk vite når de kommer.

Som før vil deltakerne kunne tilpasse øvelsene til sitt eget nivå. En behøver med andre ord slett ikke være topptrent for å svette for en god sak.

Bootcamp var opprinnelig amerikansk militærtrening under streng disiplin, men begrepet brukes i dag om trening som kan sammenlignes med god, gammeldags sirkeltrening. Det er også denne gangen Impulse Sunndal treningssenter, Lockout Kettlebellklubb og Treningsshop.no som samarbeider om arrangementet i Amfihallen lørdag. En behøver ikke være medlem på treningssenteret for å delta. Coacher er Stig Oldervik, Karl Fredrik Johannessen, Carina Hansen og Kristina Fiske Åsgård.

I helga har barnekreftforeningen i Møre og Romsdal samling på Sunndalsøra. Ni familier rammet av barnekreft er på stedet i den forbindelse. Folk fra styret i foreningen vil ta turen til bootcampen og fortelle litt om hva pengene som samles inn i Sunndal har gått til så langt.