Optimistkonferansen i Rindal ser ut til å ha gjort seg godt av et års pause, og slår i sitt sjette arrangement til med navn som; tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen og tidligere freestyle motocrosskjører Ailo Gaup - og med Otto Ulset som konferansier.

Ulset har tidligere vært innleder på Optimistkonferansen - der han fortalte om sine gjenvordigheter som assistenttrener for Iraks fotballandslag under Drillo.

I tillegg møter vi styreleder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, og tidligere standupkomiker Dora Thorhallsdottir. Sistnevnte kjenner vi også fra TV-programmer som Brille og Nytt på nytt. I tillegg er hun svært etterspurt som foredragsholder.

Dermed skulle målet om en blanding av alvor og humor være godt oppfylt.

Tema for årets konferanse er "Vegen til suksess, god bedriftskultur og fokus på god stemning som relasjonsbygger".

- Vi er veldig fornøyd med årets innledere, og regner med at de vil trekke masse folk, sier Morten Møller i styret for Optimistkonferansen.

I fjor ble det vanskelig å få bekreftet disse navnene, men etter å ha vært ute i såpass god tid, fikk konferansen de ønskete innlederne i år.

Rindal Sparebanks Motivasjonspris ble i fjor tildelt på Torgdagen - til Inga Dalsegg og Emil Gåsvand. I år er altså tildelingen tilbake der den hører hjemme - i Optimistkonferansen.

Som vanlig blir det servering underveis, i år besørget av 3 Venner.

- Målet er sjølsagt å fylle Rindalshuset, noe det burde ligge an til når vi ser kvaliteten på innlederne, mener banksjef i Rindal Sparebank, Magne Bjørnstad.

Arrangementet er nemlig et samarbeid mellom Rindal kommune, Rindal Sparebank og stiftelsen Lokalt Løft. I tillegg understreker Bjørnstad at VIBO, T-Komponent, Svorka og Rindalslist er med og sponser konferansen økonomisk.

- Dette bidrar til at inngangsbilletten blir såpass rimelig, sier Bjørnstad. Han oppfordrer bedrifter til å holde bemanningen på et minimum denne dagen og spandere konferanse på sine ansatte.

Styret presiserer også at sjøl om arrangementet foregår i Rindal, er dette absolutt et arrangement med stor bredde som også andre enn rindalinger vil ha glede av. Det har også vist seg at stadig flere utenbygds deltakere har oppdaget konferansen og bidratt til fullsatt sal i Rindalshuset.