Det norske kvinnelandslaget har slitt i oppkjøringen til VM i Canada, som sparkes i gang om to uker. Lørdag tegnet Ada Stolsmo Hegerberg seg på scoringslisten da de tapte noe overraskende 2-3 borte for Belgia.

Belgierne, som aldri har klart å kvalifisere seg til et VM, ledet fortjent 1-0 til pause. Emilie Haavi utlignet for Norge med et flott langskudd et kvarter ut i andreomgang, før Belgia igjen tok ledelsen minuttet etter, etter at det norske forsvaret hadde slitt med å klarere ballen.

Tjue minutter før slutt scoret Ada Stolsmo Hegerberg sitt 16. landslagsmål for Norge. Lene Mykjåland slo en smart ball gjennom det belgiske forsvaret. Hegerberg var onside og helt alene med vertenes keeper, og hadde dermed få problemer med å sette inn 2-2.

Tre minutter før full tid avgjorde Belgia kampen etter en feil i det norske forsvaret.

Norge har tapt de to siste oppkjøringskampene, begge med 2-3, før alvoret starter i Canada. Neste fredag er det generalprøve mot Finland.

Norges første kamp i VM er mot Thailand, den 7. juni. Deretter venter stornasjonen Tyskland, som har blitt verdensmester to ganger på de siste sju VM-sluttspillene. I den siste gruppespillskampen venter Elfenbenskysten.