Det er Henrik Aasbø som blir ny hovedtrener for Surnadal IL og samarbeidsklubbene IL Søya og Todalen IL når de den kommende sesongen skal bryne seg på tøffe utfordringer i ny divisjon. Det går fram i ei pressemelding.

Pendlende trener

Henrik «Henne» Aasbø hentes hjem fra Østlandet til Surnadal. Aasbø er et tungt fotballnavn på indre Nordmøre, og «Henne»markerte seg særlig i damefotballen på 80-tallet da han trente Surnadals damelag helt opp i 1. divisjon. Han var svært aktiv som trener, men også som spiller og dommer i nærmere 20 år sammenhengende i perioden ca. 1980-2000 med lag som Surnadal, Rindal, Bæverfjord, Bøfjord (herrer), Surnadal og Frei (begge 1. div damer) samt flere perioder som kretslagstrener og trener for ulike aldersbestemte lag.

Aasbø har i tillegg til solid erfaring også det faglige på plass med trenerutdanning som dengang var den nest høyeste på kursstigen til NFF, samt et utall trenerkurs på CV-en.

Etter noen års pause er nå Aasbø svært motivert og gleder seg stort til å ta fatt på oppgaven med det unge damelaget. Han vil gjennom sesongen pendle i bolker mellom sitt bosted på Langhus og Surnadal. Han ser et stort potensial i spillergruppa, og har klare tanker om hva han ønsker å tilføre med sin fotballkunnskap.

Berg assistenttrener

Som assistenttrener får Henrik Aasbø med seg Ingvild Berg, som også i årets suksess-sesong har vært en viktig brikke både i trenerteamet og på banen på damelaget. Ingvild sørger for kontinuitet og er i tillegg en kompetent trener med sin master i idrettspedagogikk og jobb på toppidrett ved Surnadal videregående skole. Ingvild har flere år bak seg med spill i Toppserien og 1. divisjon for både Skjetten, Manglerud Star, Alta og Fløya, samt som spillende trener for Nesna. Ingvild vil også i år bekle rollen som spillende trener og bidra med sin erfaring på banen.

Veronica Aasgård (tidl. Arna Bjørnar i sju sesonger) går formelt ut av trenerteamet som hun var en del av i inneværende sesong, men hun vil fortsatt bidra med sin uvurderlige kompetanse i laget som spiller.

- Tydelig signal om at vi satser på damefotballen

Leder i Sportslig utvalg i Surnadal IL, Terje Polden er svært fornøyd med å ha fått på plass denne duoen.

- Vi har en spennende og utfordrende sesong foran oss med damelaget og er utrolig tilfreds med å greie å få til en løsning med et så sterkt trenerteam. Dette er nå i de beste hender, og vi gleder oss til å se hva dette teamet kan få til sammen. For oss som klubb er dette et tydelig signal om at vi satser på damefotballen. Vi har mange gode yngre jentelag som kommer etter og som trenger å ha et seniorlag på godt nivå å se opp til og glede seg til å vokse inn i, sier Polden.

- En slik satsning er en naturlig forlengelse av det som har vært skapt på damesida de siste årene.

Takk til Saltrø

Samtidig rettes en stor takk til avtroppende hovedtrener Asbjørn Saltrø som nå gir seg, etter å ha gjort en god jobb og sørget for stor utvikling i laget det siste året.

Asbjørn har bygd videre på det gode grunnlaget Arild Nerland la i sine to sesonger, og resultatet har blitt stadige resultatforbedringer kronet med kretsmesterskap og opprykk etter å ha slått kretsmester i Sunnmøre fotballkrets, Hødd, i kvalik.

Spillerne på laget ble gjort kjent med den nye trenerløsningen tidligere i dag, søndag.