Arrangementet vil tjene som en tid for refleksjon og minne, og vil også omfatte en innsamling dedikert til rekreasjon for militærmedisinere.

– Med deres støtte kan vi tilby ny styrke til de som redder liv hver dag, forteller Olena Novak, medarrangør som initierer pengeinnsamlingen.

Hun legger til:

– Vi planlegger å samle inn penger til prosjektet Repower som tilbyr rekreasjon for aktive militære leger som daglig risikerer sine liv for å redde både sivile og soldater. Til nå har prosjektet gjennomført tre turer til Sverige, med en fjerde planlagt neste måned. Det finansieres for øyeblikket av små og mellomstore bedrifter i Ukraina og Sverige, men behovet er fortsatt stort. Derfor fortsetter jakten på finansiering og samarbeidspartnere.

Lokalpolitiker Ane Wennevold er invitert til å holde en tale, og det er også planlagt innlegg fra representanter for den ukrainske foreningen.

I tillegg har arrangørene planlagt å invitere de oppmøtte til å delta i den internasjonale aksjonen «Engler av Minne». Dette initiativet innebærer å lage en installasjon av papirengler for å hedre alle de som har mistet livet i krigen.

Arrangementet vil også tilby tradisjonelle ukrainske vårbakverk formet som fugler, kjent som «lerker», som symboliserer seieren av lys over mørket og det gode over det onde.

Dette gir en flott anledning for innbyggere å samles i solidaritet, refleksjon, og minne, samt å feire håpet og kraften i kampen for fremtidens verdier.