I mai gjennomførte Driva en meningsmåling, som viste at Høyre fosser fram i Surnadal. Det som så ut til å være en duell om ordførerklubba mellom Hugo Pedersen (Sp) og Annett Ranes (Ap), er dermed utvidet til å bli en kamp der også Høyres Ole Joar Bruset kan ende opp som ordfører.

Driva og Laget Vårsøg kickstartet valgkampen mellom lokale listetopper i forkant av årets Vårsøghelg.

Nå nærmer valget seg med stormskritt – og spenningen er stor, spesielt i Surnadal.

Svein Sæter vil lede debatten i Surnadal den 31. august.

– I Sunndal skal et politisk jordskjelv til for å vippe Ståle Refstie ut av ordførerstolen. Selv Høyres ordførerkandidat, Asbjørn Tronsgård, som også i Sunndal har vind i seilene, sier at i praksis har vi kun en ordførerkandidat i Sunndal, nemlig Refstie, kommenterer Drivas redaktør, Tommy Fossum.

Med dette som bakteppe og at han skal lede tre valgdebatter i Sunndal før valget, deriblant skoledebatten samt debatten om eldrepolitikk i Sunndal, gjør at Driva prioriterer en egen Driva-debatt bare i Surnadal.

Debatten blir ledet av Svein Sæter i Storstuå om kvelden i Surnadal kulturhus 28. august.

Det er selvfølgelig fri inngang på debatten, og redaktøren håper på godt oppmøte.

– Det ser ut som om valget i Surnadal vil bli det mest spennende i hele Drivas dekningsområde. Det blir kamp om posisjoner og ikke minst om ordførerklubba. Dette blir spennende til siste stemme er talt opp, sier Fossum.

PS! Ved en inkurie skrev vi en annen dato i denne saken, som også står i papiravisa, men det er altså 31. august som er den riktige.