Det er søndag, frokosten er inntatt og koffertene pakkes for utsjekk. Tre dager til ende har Vårsøg Hotell arrangert Strikkeweekend på hotellet. Dette til glede både for lokale og tilreisende strikkere. Og det fra hele landets kanter – noen kom kjørende fra Mo i Rana for å være med denne helgen.

– Vi har hatt omtrent 80 besøkende denne helgen – noen på dagsbesøk og andre med full pakke hele helgen, sier arrangør på Vårsøg Hotell, Kari Heggset.

Det er flere deltakere enn i fjor, noe som vitner om en økende interesse for å treffe mennesker med samme hobby.

– Vi fokuserer på at det ikke skal være altfor mye på programmet. Vi setter av mye «strikketid», og passer på at det er tid til å slappe av å kose seg, sier hun.

På programmet denne helgen har det blant annet vært festmiddag, og underholdning med Gøran Bolme.

I tillegg har forfatteren Arnhild Skatvedt holdt foredrag. Skatvedt har skrevet boken «Knitting Woman», og viste fram de ulike strikketenikkene hun har brukt i boken. Hun solgte også garnpakker, slik at det var mulig å prøve seg på noen av modellene i boka selv.

En inspirerende helg

Flere har nå tatt fatt på turen hjemover, men i Den Glade Laks sitter det fremdeles mange og strikker og tar livet med ro. Heidi Ørsal og Hildegunn Eriksen sitter og jobber på hver sin genser over en kopp kaffe.

– Jeg har vært med hele helga, og det har virkelig vært en fin opplevelse, sier Ørsal.

Ørsal kommer fra Kristiansund, og har vært med på strikkeweekend ett tidligere år også. Eriksen kommer fra Stjørdal, og har hytte i Rindal. Hun er her på dagsbesøk, men har allerede kjent på ett godt og inkluderende miljø.

– Og så er det veldig inspirerende å se hva andre jobber med, se på nytt garn, farger og så videre, sier hun.

Begge mener helgen har gitt mersmak, og tar gjerne turen ved neste anledning også.

Handler lokalt

Gårdsbutikken til Marthe Helgetun har holdt åpent gjennom helga. Da den første strikkeweekenden ble arrangert var hun selv med, og bokutgivelsen av «Strikketid» ble markert. Denne gangen har butikken blitt flittig besøkt av deltakerne på hotellet.

– Det har vært fullt kjør på butikken hele helga, og det er selvsagt veldig morsomt. Mange har gått ut av døra med nytt fint garn, sier hun.

Ligger an til gjentakelse

Det er ikke bare i Surnadal at strikkeinteressen er stor. Fanø internasjonale strikkefestival og strikkefestivalen i Orkanger er populære reisemål for den strikkeglade. Og etter gode tilbakemeldinger fra deltakerne denne helgen, sier ikke Heggset bort ifra at en ny strikkeweekend kan bli aktuelt til neste år.

– I og med at interessen virker å være så stor, ligger det nok i kortene at vi ønsker å arrangere enda en helg som dette. Vi setter også stor pris på at lokale strikkere ønsker å være med, i tillegg til de som kommer reisende hit, sier Heggset.