Det kom rimelig overraskende på alle i salen da ordfører Ola Heggem på tampen av Optimistkonferansen kalte fram Jo Sverre Sande og utnevnte ham til Rindals første Tid til å leve-ambassadør.

Bakgrunnen for utnevnelsen er bruken av rindalsdialekta i sangtekster, og også å stå fram som stolt rindaling i intervjuer både på radio og TV.

Ordføreren nevnte samtidig den måten medlemmene av Rindal IL fronter Tid til å leve på med å ha dette godt synlig på treningstøy og drakter både for håndball og fotball.

Jo Sverre kunne opplyse at de har holdt til i en klam kjeller i Trondheim store deler av det siste året og jobbet med å spille inn låter til et fullt album som skal gis ut i november.

Og så fikk vi sjølsagt høre ham framføre sin siste singelutgivelse - "Ostoppele" - live fra scena.

Rindal Sparebank delte ut sin Motivasjonspris for 11. gang. Banksjef Magne Bjørnstad leste opp kriteriene - at det dreier seg om en hjørnesteinsbedrift som gir arbeidsplasser til flere kommuner i vårt distrikt, at det er en samfunnsengasjert aktør som også bidrar med mange lærlingeplasser, at de har sin virksomhet i mange kommuner og at det er en typisk håndverksbedrift.

De fleste skjønte vel da de fikk høre at bedriften har eierskap utenfor kommunen, men base i Rindal, at det dreier seg om VIBO Entreprenør.

Daglig leder Rolf Kvernberg mottok prisen på vegne av bedriften, og kommenterte at de har mange samarbeidspartnere og mye folk som gjør mye sammen som bidrar til å gjøre VIBO Entreprenør til en suksesshistorie.

Ordfører Ola Heggem hadde også en påskjønnelse til konferansier Ragnhild Lund Ansnes - som også hadde sitt eget innlegg i konferansen - og siterte tidligere IOC-president Juan Antonio Samaranch da han mente at jobben kvalifiserte til karakteristikken "Best Ever".

Første innleder var Kjetil André Aamodt - som for øvrig ble fløyet fra Trondheim i helikopter. Han fortalte om det som skal til av jobb for å bli best i noe - og også om farens innflytelse på resultatene som gjorde Kjetil André til Norges mestvinnende alpinist.

Ragnhild Lund Ansnes fortalte om hvordan det er å ha lidenskapen til jobb - etter å ha gitt ut tre bøker om Liverpool FC så langt. Hun fortalte om prosessen for å få tilknappete Liverpool-kapteiner til å åpne seg og at det gjelder å være ærlig og gi av seg selv.

Jostein Ansnes understreket at han for alltid vil være surnadaling og nordmøring, og ser ikke for seg at han skal bli boende i Liverpool for all framtid om det skal dreie seg bare om å drive hotell.

Ekteparet Ansnes har såpass mange spennende prosjekter å ta tak i, at det er ikke godt å si hva de gjør i framtida. Jostein nevnte blant annet utvikling av Øra Studio, deleierskap i Dora3 samt prosjektet Hotel TIA - som er tenkt som så mye mer enn bare et hotell.

Han nevnte blant annet at de vil ha julaftensmiddag for hjemløse rundt Anfield og i det hele tatt være en kulturbærer for nærområdet til hotellet.

Han har erfart at en må sette seg klare mål for hva en vil om en vil oppnå ting - og med Hotel TIA trenger en investorer med idealisme og hjerte for Liverpool FC, for byen og for prosjektet framfor investorer som er ute etter lettjente penger.

Henrik Aase kaller seg sjøl for Norges mest umotiverte motivator, men med en portefølje på 2.000 holdte foredrag, sier det vel sitt om at han har noe å fare med.

Deltakerne på optimistkonferansen sitter igjen med noen nye ord og uttrykk etter Aases foredrag.

Han påpeker at det blir ikke mye gjort av å tenke på det en burde ha gjort og det en prøver å få gjort.

- Det foregår mye burding og prøving rundt om, konstaterer han.

Alternativet til "å burde" og " å prøve" er ordet "skal" - altså "skalling" ifølge Henrik Aases vokabular.

Ordføreren, sammen med mange andre, tar nok med seg disse begrepene videre etter torsdagens Optimistkonferanse.

- Det er jo en verdi i seg sjøl at rindalinger, surnadalinger og meldalinger sitter her en hel dag og dyrker optimismen sammen, sier han og roser dem som kom opp med den genistreken å holde en Optimistkonferanse i utgangspunktet, sier han.