HMH Design ligger kanskje avsides – men likevel sentralt plassert på Rindalsskogen mellom Surnadal og Orkanger. Spesielt mange kommer innom nå i adventstida.

Det er torsdag ved HMH Design på Rindalsskogen, og vanligvis pleier naboene å møtes til torsdagskaffe hos Marit Helene Aspli Harviken.

Akkurat denne torsdagen var det litt uvanlig stille sånn midt på dagen, og når det endelig kom folk innom, var dette gjerne utenbygds kunder på gjennomreise.

Vi fikk en prat med Grethe Ravlo og Bjørn Nielsen fra Trondheim.

De hadde vært og sjekket forholdene på hytta i Reslia etter siste kuldeperiode, og dette var første gangen de besøkte HMH Design.

– Vi har jo vært oppmerksom på stedet, og planlagt å stoppe på, men det har liksom aldri blitt noe av, forteller Grethe Ravlo – før altså denne torsdagen.

Bjørn Nielsen er for øvrig tingvollgjelding opprinnelig, og kjenner godt til avisa Driva.

Marit Helene Aspli Harviken satser i sin nisje med produkter du ikke finner i de vanlige kjedebutikkene.

– Spesielt er damene interessert i at det skal være egenart, så jeg prøver å finne det som er litt spesielt – og samtidig i av høy kvalitet. Høy kvalitet betyr sjølsagt også høyere pris, men det ser det ut til at kundene er villige til å betale for, sier hun.

Vi besøkte butikken den siste dagen i november, og etter gammel skikk pynter Marit Helene til julehandelen før 1. desember.

– Jeg har ikke sansen for å pynte til julehandel allerede i september, sier hun.

Etter at vi var der, har det altså blitt enda mer jul i lokalene, blant annet med juletreet på plass i kafékroken.

Det som slår oss på vår vandring rundt i lokalene, er innredningen og de mange små utstillingene preget av god smak. Jo, vi skjønner at dette kan bidra til å lokke kunder til en handel.

– Er det liv laga å drive design- og interiørbutikk sånn i utkanten?

– Ja, der er faktisk det. Det er sjølsagt ekstra mange som stopper på nå i tida før jul, og finner julegaver de ikke finner andre steder. Men jevnt over er det mange som har vært inne på Facebooksida og blitt oppmerksomme på butikken den vegen, forteller Marit Helene.