Surnadal Demensforening og Helselag og Pårørendeforeningen ved Surnadal sjukeheim åpner julesekken og gir rikelig med gaver til de eldre på sjukeheimen. Både pakker til å ha under treet og store pakker som kommer alle til gode.

Foreningene får penger fra TV-aksjonen, Surnadal Sparebank, Gjensidige Surnadal, Minnegaver og sponsorer i det lokale næringslivet. Rundt 100.000 kroner er kommet inn til de to foreningene samlet i år. Dette er penger som går til de eldre og sjukeheimen.

I år er det anlagt spaavdeling med bad, det er kjøpt inn smart-tv og gitarer, det er arrangert turer, delt ut godteposer hver 14. dag og det er kjøpt inn presanger som deles ut julaften.

– Gavene fra pårørendeforeningene gjør at vi kan gi det lille ekstra til de eldre. De har det godt ellers også, men gavene gir noe ekstra, sier Jenny Nordheim ved Surnadal sjukeheim.

Foreningene bidrar til bygging av en ny kafekrok og spaavdelinga som er ferdig er blitt veldig populær. Helen Holsæter får berøm som helt frivillig har meldt seg som massør for de eldre. Hun gir massasje, pedikyr og manikyr.

– Og så er det sjampanje og frukt de eldre kan nyte av, forteller Nordheim.

Demens- og pårørendeforeningene har et stort engasjement for de eldre på Surnadal sjukeheim. De arrangerer hagelag og sommerfest og nå tar de også over etter Surnadal sjukeheimsforening som arrangør av julebord.

– Vi ønsker at de eldre skal føle seg mest mulig som heime, sier leder Irene Bolme i pårørendeforeninga.

Pårørendeforeningene er veldig takknemlig overfor alle som bidrar med penger til det arbeidet de gjør for de eldre. Foreningene takker også for nominasjonen til Årets Drivanavn, og synes det er flott at noen legger merke til det arbeidet de gjør.

– Vi ønsker alle våre bidragsytere en riktig god jul og takker for den støtten de gir oss, sier leder Liv Botten i Demensforeningen.