Naboer har klaget til kommunen over at en eiendom i Ålvundfjord brukes til biloppsamling. Det samme gjelder en eiendom i Litldalsvegen. I begynnelsen av oktober var kommunen på befaring på eiendommene.

Det er Smiseth bil og maskin som holder til på eiendommen i Ålvundfjord. Om denne befaringen skriver miljøvernrådgiver Carl S. Bjurstedt:

Det som var plassert på eiendommene på befaringsdagene, bør være innenfor det som kan aksepteres på en eiendom av denne typen, forutsatt at håndtering av forurensningsfare (kjemikalier, olje) er forsvarlig. Det er ikke andre naboer enn Fossheim, det er ikke innsyn fra faste bosettinger, hytter eller lignende. Sett fra veien eller fra Fossheim er ikke biloppstillingen noen turistattraksjon, men for kjørende blir det kun et glimt. Ut fra forutsetning om næringsdrift har Fylkesmannen satt et tak på ti biler og satt krav om at det ikke drives miljøsanering av bilene. Sett i forhold til kommunens ansvarsområde som er forsøpling vurderer jeg virksomheten på nivået befaringsdagen ikke å regne som forsøpling.

Bjurstedt forutsetter at det ikke blir flere biler på eiendommene enn det som får plass på det opparbeidede området vest for og bak huset. Videre at bilene ikke blir stående hensatt for godt og gror ned og brytes ned. Han understreker også at olje og kjemikalier må håndteres korrekt.

Når det gjelder eiendommen i Litldalsvegen, opplyser miljøvernrådgiveren at det nå er fritt for hensatte biler i gata. Det står tre biler på eiendommen, som er maksimumstallet som er satt for boligtomter. Det skulle derfor ikke være nødvendig å følge opp saken videre, om ikke bilene blir stående for godt, konkluderer Bjurstedt.

Teknikk-, miljø- og kulturutvalget i Sunndal ble orientert om saka onsdag. Politikerne tok orienteringen til etterretning.