– Juli 2023 ble en veldig bra kinomåned med 1739 besøkende. Vi må seks år tilbake til 2017 for å finne en bedre juli for kinoen, hvor vi hadde 25 flere besøkende. Etter det må vi over ti år tilbake til 2012 med «The Dark Knight Rises», «The Amazing Spider-Man» og «Istid 4» for å finne en måned med bedre besøk, skriver kino- og kulturhusleder Steinar Husby i en pressemelding.

I rute

Det synes de på kulturhuset er veldig gøy.

– Jeg rapporterte tidligere i år at jeg har troen på at vi snart er tilbake på normalbesøk etter pandemien, og med en slik juli måned så er vi i rute!, legger han fornøyd til.

De gode besøkstallene henger blant annet sammen med «Barbenheimerfenomenet» med Barbie og Oppenheimer-filmene, forklarer Husby. De har blitt et av de største globale kinofenomenene på mange år, vel fortjent da det er to filmer av høy kvalitet.

Mer underholdning

For høsten som kommer tror Husby at det blir flere filmer han tror Sunndalspublikummet kan være interessert i:

«Fedrelandet,» en dokumentar fra Margreth Olin som gir oss flotte bilder av norsk natur sammen med Olins 85 år gamle far som guide, med premiere 1. september.

«Sulis 1907,» med premiere 6. oktober, tar for seg gruvebyen Sulis i en vill-vest periode, tar for seg gruveoppgjøret som var viktig for etableringen av fagforeninger i Nord-Norge og ellers i landet.

I oktober ser det også ut til å bli klart for visning av «Bunadsgeriljaen,» en dokumentar om protestgruppen med samme navn. Den har ikke fått premieredato enda. Utover senhøsten og i jula, har også Husby flere gode kinoer på programmet, så det er bare å følge med på kulturhusets sider.