Det er nærmest for en førjulstradisjon å regne i Sunndal; at julegrana på Øratorget blåses over ende.

Slik gikk det også i år.

Bare noen dager etter at lysene på treet ble tent, slo kraftige vindkast julegrana i bakken.

Natt til fredag lå det et stormsenter rett vest for Møre og Romsdal. Det ble sendt ut varsel om full storm utsatte steder. Meteorologene varslet potensial for store ødeleggelser som følge av kombinasjonen sterk vind, store nedbørsmengder og høye bølger. Ekstremvarselet som ble sendt ut gjaldt først og fremst for Rogaland og Hordaland, men også i andre deler av landet blåste det kraftig torsdag kveld og natt til fredag.

På Sunndalsøra ble kraftigste vindkast målt torsdag kveld rundt klokka 20, det var på 23,3 meter per sekund. Det tilsvarer liten storm.

Folk fra den kommunaltekniske tjenesten sørget fredag morgen for å få julegrana på Øratorget på rett kjøl igjen.

- Den blir litt kortere enn før, konstaterer Jørgen Høgstad.

Nå blir treet sikret med barduner, og får forhåpentligvis stå til etter jul.

Fredag morgen sendte yr.no ut melding om at ekstremværet "Aina" anses som over. Ødeleggelsene ble mindre enn fryktet, men "Aina" bidro til å senke to skøyter i Hordaland og til stans i vegforbindelser og flyavganger. Stormsenteret ligger fredag formiddag i havet like vest for Trøndelag, lavtrykkssenteret beveger seg sakte, og det ventes fortsatt kraftig vind på Vestlandet sør for Stad. Vinden er likevel ikke ventet å nå opp i ekstremværkriteriet.