Inga Dalsegg er travel som aldri før og innser at det blir lite tid til ferie denne sommeren også. I sommer stiller hun ut både i Rio, London og heime på Dalalåven Atelier.

Inga registrerer at hennes plan om en rolig sommer på Dalalåven bare ser ut til å skli mer og mer ut.

– Jeg har nå blitt booket til Europas største kunstmesse; Parallax Art Fair i London 24-26. juli. Det er 13. gangen denne messa holdes i Chelsea Town Hall på fasjonable King's Road i London, der rundt 200 kunstnere deltar.

Samme arrangøren står også bak kunstmesser i New York og Miami, – alle under tittelen Parallax.

– Jeg skal også delta på The International Art Festival i Brasil 3.–26. juli. I tillegg til at jeg arrangerer den aller første kollektivutstillingen på Dalalåven Atelier sammen med to andre kunstnere 27. juni-12. juli., forteller hun.

Hektisk sommer

Akkurat nå har hun en utstilling hengende på Valsøytunet i Halsa, en utstilling som vil henge fram til 17. juli.

– Slik planen ser ut nå blir det da å åpne utstilling på Dalalåven, så reise til Brasil, komme heim fra Rio til Rindal for å avslutte utstillinga her på Dalalåven, få heim eventuelle usolgte maleri fra Valsøya, og så finne ut hvilke av disse som skal pakkes ned for å bli med meg til London, sier hun.

Det går med andre ord mot en hektisk sommer for den fargerike kunstneren i Rindal.

Glissent på Dalalåven

Hun røper også at hun har blitt booket av et galleri i utlandet til en separatutstilling sommeren 2018, uten å si noe mer om det foreløpig.

– Ellers skal jeg også delta på noen messer i sommer, en kunstmesse i regi av et galleri på Sverresborg i Trondheim i juni blant annet. Men først blir det Torgdag under Vårsøghelga i Surnadal. Fritidsproblemer blir det i hvert fall lite av framover ser jeg!

Bildene som skal til Rio er allerede postet, og når det også henger 27 bilder på Valsøytunet er det litt glissent med bilder på Dalalåven for tida. Hun må ha nok bilder til utstillinga både på Dalalåven og i London, så hun må være produktiv i tida framover.

– Har planer om å ta med meg 15–20 bilder til London, men det er også et lite usikkerhetsmoment at jeg ikke vet hvor mange bilder som blir solgt før den tid. Vil ikke akkurat nekte noen å kjøpe bilder heller, ler hun.