Dette er det laveste tallet siden Statens vegvesen startet å analysere dødsulykkene i 2005, og ni færre enn i 2010 da 30 personer omkom i vegtrafikken.

- Dette er en gledelig utvikling, men vi må fortsette kampen for å redusere drepte i vegtrafikken, sier seniorrådgiver Ragnar Masdal i Statens vegvesen.

Tendensen er den samme som på landsbasis, 170 personer omkom på norske veger i 2011, noe som er 38 færre enn i 2010 - og det laveste tallet på 58 år. Sett i forhold til trafikk-mengden er risikoen i trafikken redusert, trafikkmengden øker og ulykkestallene går ned.

Fordelt på fylker

I Nord-Trøndelag omkom sju personer i til sammen sju ulykker; tre møteulykker, tre utforkjøringsulykker og en forbikjøringsulykke.

På vegene i Sør-Trøndelag omkom sju personer i til sammen seks dødsulykker; fem møteulykker og en forbikjøringsulykke.

I Møre og Romsdal omkom også sju personer i til sammen sju ulykker; fire møteulykker, to fotgjengerulykker og en kryssulykke.

Flest møte- og utforkjøringsulykker

Møte- og utforkjøringsulykkene har i perioden 2005–2010 i snitt utgjort 71 % av dødsulykkene, mens de i 2011 utgjorde 75 %.

Tungbiler var involverte i åtte av de 20 dødsulykkene.

Ruspåvirkede førere var involverte i tre av ulykkene (15 %), mens snittet for perioden 2005–2010 var 20 %.

Det er også viktig å fortsette med kontroll og informasjon om bilbeltebruk, understreker Statens vegvesen. Ulykkesanalysegruppa (UAG) i Region midt har registrert manglende bruk av bilbelte i seks av fjorårets 20 ulykker.