Wenche Bergmann i hovedkomiteen for Rindalsmessa er sjøl en av utstillerne, og har blant annet kokt såpe til den store gullmedalje. Hun varsler at alle skal få vaska seg til jul i år.

Hun konstaterer ellers at rekordmange 60 utstillere vil være på plass i år, deriblant flere som er nye på Rindalsmessa.

Vi møter blant andre Laksespesialisten - som har anledning kun til å være til stede på lørdag. Da passer det bra at MPs Hjemmebakeri kan ta over plassen på søndag, siden det er da Martinus Peder Haugen har anledning.

Morten Gåsvand vil selge den rykende ferske boka "Furukjempene i Trollheimen". Siden de store forlagene finner temaet for "smalt" til å satse på, kan han kanskje gjøre deres skepsis til skamme med godt salg under messa. En skulle tro at alle med tilknytning til Trollheimen og områdene rundt vil ha interesse av denne.

En rekke andre nye utstillere kommer med trevarer, skinnfeller - noen mer foredlet enn andre, strikkervarer, bakst, urteprodukt, saft og syltetøy - og mye annet.

Ellers møter vi sjølsagt de "gamle" utstillerne som Jim Børset med sine tennhjelper og Inga Dalsegg, som i år har flere nye produkter som brikker og brett som er prydet med hennes kunst.

Bergmann trekker også fram Mali Nerbu Løfald, og nevner at arrangørene setter pris på at de også får yngre utstillere slik at det ikke blir bare "oss gammelkjerringånj" for å bruke hennes egne ord.

Den alltid like iherdige kjøkkengjengen serverer også i år lapskaus, dravle, snitter, kaffe, brus og bakels, og det ryktes at det er kun et tidsspørsmål når de får stjerne i Guide Michelin.

For dem som synes slike messer blir litt for mye av det gode, holder Rindalshuset både åpen svømmehall og åpent bibliotek på lørdag.

Komiteen varsler en utfordring på parkering i år. Som kjent bygges det fotballhall på grusbanen, og folk oppfordres til å søke å finne parkeringsplass litt lenger unna Rindalshuset. De vanlige plassene på framsida av huset mot ungdomsskolen er der fortsatt, men der fylles det fort opp, og det kan være lurt å sette igjen bilen ved Mørelinjebygget, ved Igltjønna eller bak gamlekommunehuset.

Uansett håper komiteen at det kommer minst like mye folk til messa som tidligere år. Dette er utvilsomt den store anledningen i Rindal til å kjøpe julegaver til dem som "har alt".