Natt til tirsdag oppstod det en brann i en fritidsbolig i Eidsvåg i Nesset kommune. Nødetater rykket ut til stedet.

To personer i 70-åra ble utsatt for røyk og ble undersøkt av ambulansepersonell. Paret er ikke bosatt i Nesset, men i Bergen. Det opplyser Paul Nauste ved Nesset lensmanskontor til Driva. Paret skal ha vært våkne når det oppstod ulmebrann i et varmeteppe som lå på en madrass i en seng i et annet rom enn paret oppholdt seg.

Ulmebrann i varmeteppe

- De hadde ikke sovnet da dette skjedde, og de hørte en sprakelyd fra et annet rom. Det var da oppstått en ulmebrann på grunn av kortslutning i et varmeteppe i en seng. De fikk kastet ut varmeteppet og madrassen på verandaen, forteller Nauste. Det som da skjedde var at dette tok fyr i en vegg på huset utvendig.

Andre oppdaget husbrannen

- Det var forbipasserende på fylkesvegen som oppdaget brannen på husveggen. De varslet fra om det, sier Nauste til Driva.

Brannvesenet i Eidsvåg rykket ut til brannen etter melding rundt klokka halv ett på natta. Politi fra Molde og ambulansepersonell kom også til stedet.

- Paret var ikke skadet, men ble undersøkt av ambulansepersonellet i forhold til røyken de hadde dratt i seg, forteller Nauste.

Inn på hotell

Brannvesenet fikk kontroll på ulmebrannen.

- Det gikk heldigvis bra, sier Nauste til Driva.

Paret tok inn på Fjordhotellet i Eidsvåg, og huset blir taksert for skader.