Det var så lenge siden som i 1971 noen ivrige motorsyklister fra Surnadal bestemte seg for å kjøre Trollheimen rundt - og varslet andre MC-entusiaster på ruta at de kom til å ta turen.

Siden har det bare ballet på seg, sjøl om deltakelsen har vært litt opp og ned alt etter været. I fjor var det ikke veldig mange som kjørte i snøværet, men noen trosset seg gjennom turen da også.

Fredag formiddag startet rundt 25 sykler fra plassen foran Auto R-65 i Rindal.

25 sykler er ganske bra, tatt i betraktning at det har snødd på Oppdal i natt, og det meldes mer snø utover dagen. Nede på Sunndalsøra meldes det noen få regndråper - og litt mer utover dagen, men kjørerne er nok godt og vel kommet heim igjen før de få regndråpene går over i mer regn.

Tre karer som ikke kvier seg for en litt sur motorsykkeltur er relativt unge, og har noen år på seg til de skal ta MC-lappen. Oddvar Børset var med og satt på for første gang da han var tre år gammel. I år er også lillebror Håkon og kompis Daniel Ranheim med.

- Vi kjørte ikke i fjor vi heller, for da snødde det ganske mye, forteller Oddvar. Men i år er han på plass bak på sykkelen til far Terje.

Klokka halv 11 er det tid for å starte opp. Det buldrer i V-twin-er og gamle klassikere, mens andre sykler bare summer. Noen er så lydløse at en kan tro det er el-sykler.

Første stopp er på Storås der en relativt stor ansamling motorsyklister står og venter.

- Det er disse stoppene med kaffekoppen og det sosiale samværet vi kjører for. Hadde det ikke vært for det, vet jeg ikke om jeg hadde giddet i dag, sier Sindre Romundstad - som hadde lagt opp til å kjøre klassisk Benelli, men ombestemmer seg og ender opp på den behagelige GoldWing-en.