Da Tanja Heggem avviklet frisørvirksomheten ble det både ledige lokaler og frisørmangel på Liabøen. Cathrine Røe og Kristin Dale gikk derfor sammen og åpnet Svingen Frisør.

De blidspente frisørdamene har drevet salongen en snau måned når Driva stikker innom, og de kan fortelle om en kjempegod start.

Etter at Tanja avsluttet Hårmakeriet i utgangen av februar, fulgte en hektisk tid for de to venninnene. Lokalene skulle bygges ut og pusses opp etter alle kunstens regler.

– Vi startet oppussingen i mars, så det var en veldig hektisk tid helt fram til åpningsdagen 7. april. Vi hadde fullt opp med innkjøp og oppussing, og det gikk nesten i ett både på kveldstid og i helgene. Ja vi holdt på både natt og dag for å bli ferdige, så det var rimelig intenst en stund, forteller Kristin.

Men resultatet har blitt storflott; en «splitter ny» frisørsalong, der også interiør og alt utstyr er nytt. Alle hårprodukt som selges her er av merket «Matrix», og dette er også nytt for venninnene.

– Matrix er et helt nytt merke for oss, nytt og spennende. Det er artig å prøve ut nye ting, smiler de to.

Mer enn bare hårklipp

Cathrine har drevet med frisøryrket både i Norge og i England. Hun startet i Trondheim, før det ble et stort år i England. Deretter flyttet hun tilbake til Halsa for snart åtte år siden, og startet da i ny jobb ved Hårsenteret i Surnadal, der hun ble kollega med blant andre Kristin.

– Der jobbet vi sammen i seks år, før vi nå startet for oss sjøl her på Vågland, forteller Cathrine.

Etter å ha bodd en tid i Surnadal, flyttet også Kristin «heim» til Halsa igjen før jul. Sjøl om ideen om å drive salong sammen ikke var noen ny tanke, ble dette endelig avgjort da Tanja kunngjorde at hun skulle slutte.

Ved Svingen Frisør tilbys alt som har med frisørfaget å gjøre, både klipping, permanent, folie, striping, oppsetting, og så videre.

– Snart kan folk komme hit for å ta hull i ørene også, det er noe vi skal begynne med nå ganske snart, forteller Kristin.

Mange kunder

De to frisørene og den nye salongen blir tydelig satt pris på. De har hatt en kjempestart og mottatt både blomster og gode tilbakemeldinger. Og kundene strømmer til.

– Vi synes det er veldig trivelig at så mange kunder vil komme hit til oss, sier Kristin.

Mange av kundene er lokale, men det kommer også folk innom fra andre steder Noen kunder har de «dratt med seg» fra Surnadal, men de har også fått mange nye kunder. Frisørene har nok å henge fingrene i, med andre ord.

– Mange av de kundene som Tanja hadde før har fortsatt å komme hit til oss etter at vi åpnet ny salong, så det er vi glade for. Vi synes i alle fall det er veldig artig med en sånn start som vi har fått her, og vi gleder oss virkelig på fortsettelsen, sier Cathrine.

De to frisørene understreker at alle er hjertelig velkomne til Svingen Frisør og at de naturligvis vil ta godt imot alle kunder, både «gamle» og nye.

– Og vi har fortsatt litt ledig kapasitet før 17. mai, opplyser de.

Men folk bør nok likevel være temmelig kjappe med å bestille nå, dersom de vil ordne frisyren før nasjonaldagen...