Det ble en svært så artig dag på Dalalåven Atelier lørdag, da Inga Dalsegg holdt kurs i akttegning for en overrasket brud og en gjeng med damer på utdrikningslag.

– Siden dette var i anledning et utdrikningslag rullet jeg ut den røde løperen min og sprettet også champagnen, slik at de fikk ankomme i stil. Bruden fra Surnadal ankom med bind for øynene og ble ganske overrasket da hun fikk ta det av, forteller Dalsegg.

De blidspente damene fikk litt ulike oppgaver, og fikk prøve seg på blant annet blindtegning og croquis, med blyant og kullstift.

– Stemningen var på topp og det ble naturligvis mye latter. Både jeg, aktmodellen og alle damene hadde det kjempeartig, forteller kunstneren, som synes dette var kreativt påkommet av damene.

Ønsker flere slike oppdrag

Tegneferdighetene var så som så på forhånd, så alle lærte nok litt mens de ble undervist.

– Da jeg spurte om noen hadde tegnet før svarte en at hun hadde tegnet en tegning for ungene, men at de begynte å skrike fordi de synes den var så dårlig, ler Inga.

Hun holder kurs både i forskjellige tegneteknikker og i maling, og nå som hun har så stor og fin en låve, håper hun på å få enda flere sånne oppdrag som hun hadde på lørdag, enten det er bedrifter eller private som har lyst.

– Både klubber, lag, foreninger og vennegjenger som er interessert i et kurs hos meg på Dalalåven Atelier, må bare å ta kontakt med meg, sier hun. Hun legger til at hun også kan bruke en kvinnelig aktmodell i stedet for en mann.

Lanserte ny nettside

Inga har planer om å legge ut en del om kurs og ulike arrangement på den nye nettsiden sin, ingadalsegg.com etter hvert, men hun har bare ikke kommet så langt enda. Hun har nylig lansert denne nettsiden, som har samme adresse som før, men med nytt innhold.

– En av de største endringen er den splitter nye nettbutikken min. Butikken gir oversikt over hvor mye jeg har igjen på lager av alle varer, forteller hun.

Alt har fått en liten endring, sjøl om mye også er ganske likt. Hun håper og tror at hele nettsiden er mer brukervennlig enn før.

– Blant annet har den nå såkalt responsivt design, noe som gjør at den fungerer like bra for den som titter innom via nettbrett eller mobiltelefon. Det er en stor forbedring, fastslår hun.