Lærte mye: Patrick Bakken var kjempefornøyd med kurset og syntes han hadde lært mye om hvordan forme og lage en tegneserie selv. Han var ivrig på å tegne og fortelle. Foto: Elin Høstmark

I Molde åpnet festivalen med besøk av HKH Kronprins Haakon, mens i Nesset startet det med besøk i skolene av serietegner Tore Strand Olsen.

Han var i Eresfjord og hadde tegneserieverksted for elever fra 5. klasse i Eidsvåg og mellomtrinnet i Eresfjord og Vistdal.

Det ble både teori og praksis: de fikk se hvordan Tore Strand Olsen jobber og skaper tegneserier, ved hjelp av ulike verktøy, som photoshop, og fikk være aktivt med på prosessen. Elevene fikk også prøve seg sjøl og lage en side med tegneserie.

Det var engasjerte elever i gymsalen. Driva var til stede i andre økt, der Olsen presenterte tegneserier som elevene hadde skapt før matpausen. Elevene fortalte hva de hadde tenkt og hva det handlet om. Etterpå skapte Olsen en tegneserie på tre ruter ved hjelp av elevene.

– Dette har vært en artig dag. Vi har lært hvordan vi skal forme og lage en tegneserie. Vi kan lage hva som helst!, sa Patrick, Lukas, Sverre og Aksel til Driva.

– Jeg laget en figur jeg kunne få til mye med, fortsatte Patrick. Tegneserien hans handler om en som ramler på en kniv og dør, på mystisk vis.

Du kan se stor reportasje med flere bilder fra Drivas besøk på tegneserieverkstedet i papiravisa fredag.

Bjørnsonfestivalen fortsetter i dag og varer ut uka. I Nesset er det skolebesøk torsdag av forfatter Torun Lian, som forteller om boka si "Reserveprinsesse Andersen".

Torsdag kveld er det Maja Lunde som gjester biblioteket i Nesset med boka "Bienes historie". Programleder er Svein Sæter.

Fredag kveld er det forfattermøte med Edvard Hoem på Nesset prestegard, og lørdag prestegardsdag med gudstjeneste, Svein Sæter, som holder foredraget "Kongen av Spitsbergen", musikalske innslag med Gro Kjelleberg Solli og Erik Fostervoll, og innslag om Bjørnson og Nord-Norge med Nils Magne Knutsen.

Festivalen i Nesset avsluttes med kulturcruise søndag, inkludert busstur mm. Hele programmet med detaljer om det som skjer i Molde og Nesset er å finne på Bjørnsonsfestivalens heimeside.