I innkallingen til møtet onsdag går det også fram at økonomi- og planutvalget i en orienteringssak skal få informasjon om søksmål.

Etter det Driva kjenner til, dreier det seg om søksmål tidligere ansatte vil reise mot Sunndal kommune.

Som kjent var det en omfattende og krevende prosess som fulgte i kjølvannet av UDIs beslutning om nedleggelse av det kommunalt drevne mottaket. Trolig er det første gang Sunndal kommune har stått i en så omfattende nedbemanningsprosess. I utgangspunktet var det snakk om i overkant av femti overtallige. Ikke bare i innvandrertjenesten; også ansatte i grunnskoletjenesten, barnehagetjenesten og eiendomstjenesten var berørt.

De fleste overtallige har fått tilbud om annet arbeid i kommunen. Noen har fått tilbud om fast jobb, andre midlertidige stillinger og vikariater.

Personalsjef Ildri Solbakk sa i et kommunestyremøte i februar at kommunen så langt det er mulig ønsker å unngå rettslige prosesser, og har kommet til enighet med et vesentlig flertall av de overtallige gjennom forhandlinger.

– Sett i forhold til omfanget er det ikke urimelig at det vil være noen som ønsker å fremme varsel om søksmål for å prøve sin sak. Hvis så er tilfelle vil kommunen håndtere det i henhold til de rettslige prosesser som gjelder for det, sa personalsjefen.

Heller ikke denne saka ønsker rådmann Randi Dyrnes å kommentere. I møteinnkallinga vises det til hensynet til personvernet og Kommunelovens § 31 nr. 4 om lukking, jfr. Offentlighetslovens § 13 1. ledd om unntak fra innsynsretten for opplysninger underlagt taushetsplikt som begrunnelse for at saka går for lukkede dører.