Dette blir nå sjekket nærmere, opplyser politiets operasjonssentral.

Det skal ha vært Orion-flyet til Forsvaret som gjorde observasjonen ved Frusalhals-området. Flyet søker fra en større høyde og med mer avansert utstyr.

- De mener de har observert et skred, men dette er ikke verifisert, verken fra Sea King eller fra bakken, opplyser pressekontakt Alf Stormo til driva.no.

Området undersøkes nå nærmere av Sea King helikopteret. Det kan også bli aktuelt å sette inn de alpine redningsmannskapene i området.

- Men de har problemer med å ta seg fram. Det er svært krevende forhold i området, blant annet er det stor rasfare, sier Stormo.

Norske Redningshunder er også på veg til Øksendal. Et politihelikopter er nå ankommet Øksendal for å bistå i letingen.

Går inn fra andre sida

Både Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp bistår nå også i letearbeidet.

- Vi er på tur inn i Eresfjorden, sier Rune Toven til driva.no rett etter klokka 13.00. Han er beredskapsansvarlig for Nordmøre og Romsdal Folkehjelp, og er tilknyttet Norsk Folkehjelp avdeling Nesset.

- Vi vil ta oss innover i Kanndalen mot Frusalvatnet og videre innover.

Målet er blant annet å få sjekket en hytte ved Frusalvatnet, samt å se om det kan ha gått skred i denne delen av området.

Til sammen er det ti personer fra avdelingen som er på veg inn i området. Seks tar seg inn i området på ski, mens fire personer skal sørge for å holde sambandet operativt i området.  Ifølge Toven planlegger en å bruke to snøskutere for å frakte mannskapene inn i området.

- Det er så bratt i dette området at de må gå på ski et godt stykke innover, sier Toven, og anslår at det tar fra halvannen til to timer å komme seg fra skuterne og inn til Frusalen.

- Det er mye snø i området, og krevende forhold.

Politiet omtaler området på baksida av Litlskjorta og Skjorta som svært bratt og farlig å ferdes i. Det er ikke en nedfart som det er vanlig å velge.

- Vi ønsker nå å undersøke om følget med de fire savnede mennene kan ha valgt feil retning i det dårlige været og kjørt ned her, sier pressekontakt Alf Stormo ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til adressa.no. Han frykter at de i så fall kan ha utløst et skred.

Kjenner ikke til

Adressa.no meldte nylig at Orion-flyet skal ha fanget opp svake signaler fra noe udefinerbart i området, dette ifølge politiets innsatsleder Esben Bakk.

- Men dette er fullstendig ukjent for oss og for hovedredningssentralen, sier Stormo.

Politiet har ikke gått ut med navnene til de savnede. De skal være i 20- og 30-årene. En av de savnede er fra Sunndal, de andre er ikke lokale.

- Vi søker fortsatt etter folk i live, understreker redningsleder ved Hovedredningssentralen, Edvard Middelthon.

Opprettet pårørendesenter

Politiet og Sunndal kommune har nå opprettet et pårørendesenter i Øksendal. Kommunens kriseteam vil være til stede her.