Familien som feiret påska i Surndal vil nok sent glemme påska 2014, da utedoen spilte en sentral rolle.

Lille Ada på 6 år var en smule skeptisk til å gå på utedo i utgangspunktet og ble ikke mer positivt innstilt da hun fant en flue der inne og satte i et hyl. Etter forsikringer fra tante som holdt vakt utenfor doen, tok hun imidletid motet til seg og åpnet doen, bare for å sette i et enda høyere hyl og løpe inn i hytta igjen.

- Jeg ble litt irritert og tenkte at hun var pysete, forteller tante Tone Nordvik til Driva.  Men da hun selv kikket opp i doen, sprang også hun inn til familien i hytta.

- Jeg synes det så ut som en skinnfell eller noe slik, for jeg så ikke ansiktet på den. Jeg spurte broren min om han hadde kastet en skinnfell eller noe slik i doen, men han bare rista på hodet og gikk ut for å se selv.

Noen skinnfell var det imidlertid ikke. og etter å ha forsøkt å få den ut på egenhånd, uten hell, måtte familien ringe politiet, som tok kontakt med viltnemnda. Grevlingen var ikke mulig å få ut av doen og viltnemnda sendte dermed folk som avlivet den på stedet.

Og nå hviler grevllingen Olav under eget trekors i myra.

- Hehe, ja, vi så Disneyfilmen Frost kvelden før, og der heter jo reindyret Olav, så da ble grevlingen oppkalt etter ham. Og selvsagt fikk den en verdig begravelse, ler Tone Nordvik, og forsikrer oss om at dette er en påske familien sent vil glemme.

- Historien er selvsagt kommet i hytteboka allerede. Og Ada kommer nok ikke til å ville gå på do på hytta igjen. Men nå så jeg ingen andre som gikk på do etter denne opplevelsen, heller, sier Nordvik.